Rondreizen Schotland

Rondreizen Schotland: In de Highlands is de bus het beste vervoermiddel en of u van Edinburgh of van Glasgow Airport komt maakt qua tijd niet veel uit (15 min.)
Vanaf beide vliegvelden gaat elke 30 minuten een transferbus naar Glasgow busstation Buchanan. Hier vandaan vertrekt weer de bus naar Oban.
Meer informatie: http://www.citylink.co.uk

Reisinformatie  Schotland: Wij proberen hier u zoveel mogelijk te informeren, kunt u de gewenste informatie niet vinden mail of telefoneer met ons.

Rondreizen Schotland

Of u naar Edinburgh vliegt of Glasgow maakt niet zo heel veel uit, de steden liggen 45 minuten reizen van elkaar af.

  • Klm vliegt naar Edinburgh en Glasgow.
  • EasyJet vliegt naar Edinburgh, Glasgow en  Newcastle.
  • Flybe Vliegt naar Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Inverness.
  • Ryanair vliegt alleen naar Edinburgh.

Zoekt u nog een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Via Vliegen en Parkeren kunt u het parkeeraanbod bij verscheidene luchthavens vergelijken en direct online een parkeerplaats reserveren. U heeft bijvoorbeeld een valet parking Schiphol al binnen enkele minuten geregeld.

De busverbindingen in Schotland zijn uitstekend, kijk voor meer informatie op: http://www.citylink.co.uk. Er zijn veel kortingsmogelijkheden.

Wij geven u graag persoonlijk advies: Indien u belangstelling heeft voor een vakantie in Schotland geven wij u geheel vrijblijvend een reisvoorstel naar en van het schip.

Voorbeeld van vertrek op Zondag vanaf Amsterdam

– Vlucht Amsterdam – Glasgow KLM vertrek 9.25 aankomst 9.55 (tijdsverschil is 1 uur)
– Uitchecken en de Transferbus naar Glasgow.
– Bus naar Oban vertrekt om 12.20 en komt om 15.20 in Oban aan.
– Schip ligt aan de Noordpier 300 meter vanaf Station en is direct zichtbaar.

Mogelijkheid 2

– Vlucht Amsterdam 15.20 – Glasgow KLM,  vertrek 15.50.
– Transferbus naar Glasgow station Princess street.
– Trein naar Oban vertrekt om 18.00 en arriveert om 20.55 in Oban.

Reisinformatie Schotland

De bus is de meest efficiënte, snelste en comfortabelste manier van reizen alsook de goedkoopste manier.
Het is zowel met de trein als de bus een belevenis en een schitterende reis dwars door de Highlands.

Rondreizen Schotland

Zeilen in Schotland: wat, waar en hoe

Is zeilervaring nodig om deel te nemen aan een zeilvakantie in Schotland ?

Ervaring is niet nodig, op het schip heerst altijd een open en ontspannen sfeer en daardoor is er een prettige samenwerking tussen de crew en de deelnemers. Het is leerzaam en fijn om te helpen maar alleen als u dat zelf wilt en kunt.

Staat de route vast ?

De route is nooit helemaal te plannen, wisselende weersomstandigheden maken het soms noodzakelijk om een alternatieve route te kiezen.

Hoe ziet een dag eruit ?

Ontbijt is meestal om 8.30. Rond 9.30 worden de zeilen gezet en in alle rust glijden we door het Schotse landschap. Tussen twee en drie uur proberen wij op onze bestemming te zijn zodat u ruim de tijd heeft om aan wal alles te verkennen.

Welke leeftijd is er aan boord ?

Van 15 tot 85 en  dat kunnen koppels, single’s, vriendengroepen, zowel mannen als vrouwen zijn. Door de grote verschillen is dit enerverend op een positieve open wijze. Ruimte voor privé is er genoeg aan boord.

Wat is geschikte kleding voor aan boord?

Luchtige kleding om lekker te zonnen op het dek en warme kleding voor ’s avonds en koudere dagen. Qua schoeisel is het beter om in plaats van laarzen goede waterdichte halfhoge wandelschoenen meenemen. Hakken en schoenen met leren zolen zijn erg onhandig aan boord. In plaats van een zwaar zeilpak is het veel  beter een goed lichtgewicht regenpak mee te nemen, hierin beweegt u beter en u kunt er ook mee wandelen, het neemt ook veel minder ruimte in. Goede warme kleding (bv thermo) eronder is ook verstandig.

Kan ik zeeziek worden ?

We varen zoveel mogelijk in beschut water en passen de route aan de weersomstandigheden aan. Wie toch bang is last van zeeziekte te krijgen kan het beste pleisters van Scopaderm meenemen. Deze zijn alleen op doktersrecept via de huisarts te bestellen maar werken gegarandeerd goed, daar waar je van zeeziekte pillen meestal alleen slaperig wordt. De pleister is zo’n 3 dagen werkzaam.

Moet ik lakens, dekbedden en handdoeken meenemen?

U hoeft niets mee te nemen. Op de bedden liggen standaard een schoon dekbed met hoes en een kussen met sloop. Handdoeken zijn voldoende aanwezig en worden halverwege de reis verwisseld voor schone.

Koffer of reistas ?

Harde koffers zijn moeilijk op te bergen op een schip. Daarom is het altijd beter een reistas of grote rugzak mee te nemen.

Wat is het verschil tussen standaard en comfort hutten?

De plus hutten zitten in het midden van het schip. Hier is het schip breder en daardoor is de vloeroppervlakte van deze hutten groter dan die van de standaard hutten die voor en achter in het schip zitten.  Zowel de standaard als comfort hutten hebben een eigen douche en toilet.

Reisinformatie Schotland: Wij hopen dat u genoeg informatie gevonden heeft en wensen u een mooie vakantie in Schotland

 

Zeilen in Schotland

Met Zeilen in Schotland bedoelen we vooral de wateren rond Hebriden. De Hebriden vormen een uitgestrekte groep eilanden voor de westkust van Schotland met een totale oppervlakte van 7285 km². De groep bestaat uit circa 500 eilanden waarvan circa 100 bewoond worden. De grootste eilanden zijn Lewis en Skye. Tot 1266 maakte de eilandengroep deel uit van het Noorse koninkrijk, maar na afloop van Schots-Noorse Oorlog, bij het Verdrag van Perth, werden ze aan Schotland overgedragen. De Hebriden vormen het centrum van het Schots-Gaelische taalgebied.

De Hebriden worden onderverdeeld in twee groepen. Binnen-Hebriden en Buiten-Hebriden. De term ‘Westelijke eilanden’ wordt vaak gebruikt als aanduiding voor de Hebriden, maar verwijst eigenlijk alleen naar de Buiten-Hebriden. De woelige zeestraat die de Binnen- van de Buiten-Hebriden scheidt, heet de Kleine Minch; het bredere gedeelte ten noorden hiervan, waarmee Lewis van het Schotse vasteland wordt gescheiden, is de Minch. Het bredere gedeelte ten zuiden van de Kleine Minch is de Hebridenzee. De meest afgelegen eilandengroepen die ook nog tot de Hebriden behoren, zijn North Rona en Sula Sgeir ten noorden van Lewis, de Flannan Isles ten westen van Lewis en Saint Kilda, ten westen van North Uist. Ruim 300 km ten westen van St. Kilda ligt Rockall, maar dat rotseilandje wordt niet tot de Hebriden gerekend.

Dit woeste gebied is prachtig om te zeilen, het landschap is afwisselend en ongerept. De Schotse wateren bieden rust en ruimte. Als je hier zeilt is het vooral de natuur die de boventoon voert. Geniet van ruige gebergte met schitterende vergezichten of oude kastelen, dorpen en abdijen.Aan land is de natuur bijzonder, maar op zee kijk je ook je ogen uit. Jan van Genten, zeekoeten, papagaaiduikers komen regelmatig op je pad, en wellicht spot je ook dolfijnen en walvishaaien.

De combinatie van het bijzondere vaarwater en de eilanden maakt de Hebriden tot perfect vaarwater voor een kortere of langere zeiltocht. Er zijn schitterende reizen te vinden op onze site.