Review

U kunt via onderstaand formulier een bericht over uw reis plaatsen.

2 gedachten over “Review

 1. Van 6 tot en met 13 augustus waren wij te gast aan boord van de Flying Dutchman. Wij is een groepje zeilvrienden: Cuno, Aad, Rugter en Axel.
  Het werd een intense week met heel veel zeilen en prachtig weer. De schipper, Jan Rebel, begreep al snel dat wij en vele andere opstappers veel plezier in het zeilen hadden
  en graag wilde meewerken aan het op- en aftuigen en besturen van het schip.
  Dat resulteerde in prachtige lange tochten, waarbij we ook tweemaal tot in het donker konden zeilen. Jan hield daarbij duidelijk rekening met de wensen van de zeilers en vaak werd in overleg met elkaar een mooie route bepaald: top!
  Ook was de verzorging aan boord bijzonder goed: geen van ons is ooit zo culinair verwend op een schip. Complimenten aan Daniel.

  In de loop van de reis waren steeds meer opstappers betrokken met het hijsen der zeilen of het opbergen ervan en dat smeede weer een mooie teamgeest.
  Vanuit onze verschillende bedrijfs-achtergronden hebben wij ook genoten van de samenwerking van schipper Jan met zijn nieuwe matroos Martijn. Jan deed dat op een manier waar heel wat managers nog van kunnen leren.
  Als zeilers waren wij met name onder de indruk van de rustige wijze van aanleggen, waarbij het hoogtepunt toch was het achteruit varen in de sluis zonder de kade ook maar licht te raken. Daniel fungeerde hier als boegschroef en dat deed hem duidelijk groeien in zijn rol aan boord.
  Het was een fantastische week zonder veel internet, zonder berichten uit de rest van de wereld, maar met veel prachtige tochten, leuke havens en tips over de beste kroegjes en eettentjes.
  Inmiddels weer thuis heb ik van vele andere opstappers, ook uit Duitsland, berichten ontvangen dat het ook voor hen een onvergetelijke week is geweest.
  Wij hebben intens genoten van het varen op uw schip langs de mooie Schotse westkust.
  Met dank aan Jan, Martijn en Daniel voor hun gastheerschap aan boord en hun deskundigheid op elk hun eigen terrein.

  Namens Cuno van Steenhoven, Aad Schreuders, Rutger Advocaat,

  Vriendelijke groet,

  Axel Messing

 2. Vorig jaar september was ik een week aan boord van de Flying Dutchman, een geweldige ervaring. Gezeild langs de westkust van Schotland, genoten van de prachtige natuur. Leuke plaatsen bezocht én, ook niet onbelangrijk, heerlijk gegeten aan boord.
  Tot een volgende keer!

  Pauline de Koning.

Een reactie plaatsen