Zeilreis : Amsterdam – Aberdeen (Schotland)

12 tot 19 April 2019 … 8 dagen  € 685,-

Wij zeilen van Amsterdam naar Aberdeen een zeilreis van 500 Nm.  Een prachtige zeilreis langs de Engelse en Schotse Oostkust.

Het gaat naar schitterende plaatsjes als Whitby en Stonehaven, schilderachtige en bijna vergeten vissersplaatjes en naar het prachtige kwelder gebied bij Holy Island.

Zeilreis Noordzee : Tijdens deze reis wordt er vaak ‘s nachts doorgezeild en maakt u volledig deel uit van de bemanning. U draait mee in het wachtsysteem van 4 uur op en 8 uur af en u kunt naar vermogen sturen, navigeren, zeilen, enz. Natuurlijk bijgestaan door de vaste crew, die altijd paraat staat om u de fijne kneepjes van het zeilen te leren. Het wordt een avontuurlijke en spannende zeilreis.

In / Uitschepen »

Inschepen:     12 april rond 18.00 uur in Amsterdam.
Uitschepen:   19 april 10.00 uur in Aberdeen.

Kosten »
Omdat onze tweepersoons hutten verschillend van grootte zijn, hebben we ze daarom ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  …………………………… €  685,- per persoon
Standaard plus…………………………..  €   795,-per persoon
1 persoons hut …………………………… €   935,-  Beperkt beschikbaar.

Inclusief »

Inbegrepen:

  • Op basis van eigen douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
  • Gebruik Zodiak voor landingen.
  • Volpension, echter  drie maal diner aan land op eigen kosten.

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is Nederlands en spreken Engels en Duits. Onze gasten van deze zeilreis komen uit o.a.uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Informatie en Boekingen »
Aanvraag boeking en informatie:  Zeilreis Amsterdam – Aberdeen (Schotland)

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een boeking voor uw reis aanvragen.
U ontvangt hierna een boekingsformulier, uw reservering is pas definitief na ondertekening en verzending hiervan.

Wij staan u natuurlijk ook telefonisch graag te woord via 06 532 316 27 (ma t/m vr 09:00 - 21:00, zaterdag 10:00 - 17:00).

Aantal personen
Naam
Adres
PC en Plaats
Telefoon
E-mail
Opmerkingen

Mogelijk reisschema

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en vooral de wind. Flexibiliteit is daardoor regel, zeker op deze reis.

Dag 1 : Amsterdam

Op vrijdag 12 april kunt u inschepen tot 19.00 uur dat betekent dat u vanaf 10.00 uur ‘s morgens uw bagage kunt afgeven en daarna Amsterdam kunt verkennen. Vanaf 16.00 uur kunt u in uw hut terecht en  rond 19.00 uur is er een gezamenlijke maaltijd. Hierna komt er onder het genot van een goede Malt Whisky (Gratis) een voorbespreking over de komende reis. ‘s Avonds is er een optreden van Slainge, het Schotse duo zie (  www.ierse-schotse-muziek.nl )

Dag 2 en 3: Oversteek  Noordzee

Wij vertrekken al heel vroeg in de morgen zo rond 4 uur en waarna wij over het Noordzee kanaal naar IJmuiden gaan. Weerberichten, wachtindeling, route, zeilzetting, enz. worden ondertussen doorgenomen. Na de sluizen worden de zeilen gehesen en begint het eerste stuk van onze zeilreis over de Noordzee, 220 Nm naar Whitby.

In de loop van de volgende dag arriveren wij in Whitby, een havenplaats met een eerbiedwaardige geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen . Er zijn nog steeds vissersschepen in de haven maar de Flying Dutchman is inmiddels een bekende verschijning en wordt altijd vriendelijk ontvangen. Er is zoveel te zien en te genieten dat wij daarom de rest van de dag blijven liggen. De haven vormt het hart van de stad en daar vandaan kunnen wij mooie wandelingen maken.

Dag 4 en 5 : Farne eilanden & Holy Island

Onze Zeilreis Noordzee gaat verder en in de avond verlaten wij de haven en hijsen wij de zeilen. We gaan naar de Farne eilanden, welke een uniek natuurgebied zijn met veel vogelsoorten en de grootste populatie (meer dan 3000) grijze zeehonden van Europa. De Farne eilanden staan ook bekend om de oude vuurtorens die men daar aantreft.

 In de middag gaan we richting het vlakbij gelegen Holy Island, een heel bijzonder eiland op de grens met Engeland. De eigenlijke naam is Lindisfarne en dit is ook de naam van het klooster op het eiland. Het klooster is rond 635 gesticht door de Ierse monnik Aiden van Lindesfarne, die van het eiland Iona kwam. In 793 werd het klooster geplunderd door Vikingen.

In de zuidoosthoek van het eiland ligt Lindisfarne Castle op een steile klif, een 16e eeuws kasteel die in het begin van de twintigste eeuw gerestaureerd werd. Dit eiland is verbonden met het vasteland door middel van een dam die bij vloed onder water loopt.

Dag  6: Stonehaven

Onze Zeilreis Noordzee wordt vervolgd en al vroeg hijsen wij de zeilen  en gaan naar het schitterende Stonehaven.
Stonehaven is een stadje aan de kust van Aberdeenshire in het oosten van Schotland. Het heeft ongeveer 11.000 inwoners, een heel mooie haventje met een klein museum en is daarom enkele jaren geleden nog verkozen tot de mooiste ‘seaside town‘ van Schotland. Het stadje is vooral bekend vanwege het oude Dunnottar Castle dat hier vlakbij staat. Het is prachtig gesitueerd op een rots vlak voor de kust en dus één van de meest gefotografeerde locaties van het land.

Dag 7: Aberdeen

Wij vervolgen onze zeilreis  langs de prachtige Oostkust van Schotland naar Aberdeen.  Aberdeen is na Glasgow en Edinburgh de 3e stad van Schotland. Door de 2 universiteiten die zich in de stad bevinden, is Aberdeen een echte studentenstad. De University of Aberdeen werd al opgericht in 1495. Bijnamen van de stad zijn Granite City (graniet stad), the Grey City (grijze stad) and the Silver City with the Golden Sands (zilveren stad met gouden stranden). De eerste twee bijnamen worden zo genoemd  omdat er veel granieten (grijze) gebouwen in de stad zijn.  Een aanrader is het Aberdeen Maritime Museum vlakbij de haven, in de historische straat Shiprow. In dit museum wordt het verhaal verteld over de relatie tussen Aberdeen en de Noordzee. Daarnaast vind je hier ook een collectie foto’s en schilderijen over schepen en andere dingen die met de zee te maken hebben, zoals een voorbeeld van een olieplatform.

Dag 8: Aberdeen

Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende Zeilreis Noordzee en na een zeer uitgebreid ontbijt moeten we helaas afscheid van elkaar  nemen. Tot ziens op onze volgende reis https://www.ontdekschotland.nl/zeilreis-inverness-amsterdam-2018/8

Foto's reis »
klik voor vergroting
Foto's schip »
klik voor vergroting

Foto's accomodatie »
klik voor vergroting

Route

De Flying Dutchman