Zeilreis : Amsterdam – Aberdeen (Schotland)

12 tot 19 April 2019 … 8 dagen  € 685,-

Wij zeilen op de Noordzeee  van Amsterdam naar Aberdeen een reis van 500 Nm. langs de Engelse en Schotse Oostkust.

Het gaat naar schitterende plaatsjes als Whitby en Stonehaven, schilderachtige en bijna vergeten vissersplaatjes en naar het prachtige kwelder gebied bij Holy Island.

Zeilen op de Noordzee

Zeilenop de  Noordzee : Tijdens deze reis wordt er onder andere s’nachts doorgezeild en maakt u volledig deel uit van de bemanning. Je draait dus mee in het wachtsysteem van 4 uur op en 8 uur af en je kan daardoor naar vermogen sturen, navigeren, zeilen, enz. Echter daarnaast bijgestaan door de vaste crew, die immers altijd paraat staat om u de fijne kneepjes van het zeilen te leren. Het wordt een avontuurlijke en spannende zeilreis.

In / Uitschepen

Inschepen:     12 april rond 18.00 uur in Amsterdam.
Uitschepen:   19 april 10.00 uur in Aberdeen.

Om in Oban te komen is de bus het beste vervoermiddel of u naar Edinburgh of naar Glasgow vliegt maakt niet veel uit (15 min.) Vanaf beide vliegvelden gaat elke 30 minuten een transferbus naar Glasgow busstation Buchanan hiervandaan vertrekt weer de bus naar Oban. Meer informatie: http://www.citylink.co.uk  Als u met de trein wilt gaan dan ook eerst naar Glasgow met de bus en vervolgens kunt u vanaf Glasgow de trein nemen. https://www.scotrail.co.uk/home

Klm vliegt naar Edinburgh en Glasgow.
EasyJet vliegt naar Edinburgh, Glasgow en  Newcastle.
Flybe Vliegt naar Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Inverness.
Ryanair vliegt alleen naar Edinburgh.

Wij geven u graag persoonlijk advies  hoe u het beste  naar en van het schip reist.
Bel 0031 653231627

Meer informatie :https://www.ontdekschotland.nl/reisinformatie-schotland/

Kosten
Omdat onze tweepersoons hutten verschillend van grootte zijn, hebben we ze daarom ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  …………………………… €  685,- per persoon
Standaard plus…………………………..  €   795,-per persoon
1 persoons hut …………………………… €   935,-  Beperkt beschikbaar.

Inclusief

Inbegrepen:

  • Op basis van eigen douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
  • Gebruik Zodiak voor landingen.
  • Volpension, echter  drie maal diner aan land op eigen kosten.

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is echter Nederlands en spreekt Engels en Duits. Veel van onze gasten van komen uit o.a.uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Informatie en Boekingen
Aanvraag boeking en informatie:  Zeilreis Amsterdam – Aberdeen (Schotland)

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een boeking voor uw reis aanvragen.
U ontvangt hierna een boekingsformulier, uw reservering is pas definitief na ondertekening en verzending hiervan.

Wij staan u natuurlijk ook telefonisch graag te woord via 06 532 316 27 (ma t/m vr 09:00 - 21:00, zaterdag 10:00 - 17:00).

Aantal personen

Naam

Adres

PC en Plaats

Telefoon

E-mail

Opmerkingen

[honeypot honeypot-85]

 

Zeilen op de Noordzee : Mogelijk reisschema

Dit programma is een leidraad en kan daardoor worden aangepast onder invloed van weer, stroming en vooral de wind. Flexibiliteit is daardoor regel, zeker op deze reis.

Dag 1 : Amsterdam

Op vrijdag 12 april kunt u inschepen tot 19.00 uur en dat betekent dat u vanaf 10.00 uur ‘s morgens uw bagage al kunt afgeven en daarna Amsterdam kan verkennen. Vanaf 16.00 uur kunt u in uw hut terecht en verder rond 19.00 uur is er vervolgens een gezamenlijke maaltijd. Hierna komt er vervolgens onder het genot van een goede Malt Whisky (Gratis) informatie over de komende reis. ‘s Avonds is er verder een optreden van Slainge. (  www.ierse-schotse-muziek.nl )

Dag 2 en 3: Oversteek  Noordzee

Al heel vroeg in de morgen zo rond 4 uur vertrekken wij over het Noordzee kanaal naar IJmuiden. Weerberichten, wachtindeling, route, zeilzetting, enz. worden ondertussen doorgenomen. Nadat de sluizen gepasseerd zijn worden de zeilen gehesen en beginnen wij met het aller eerste stuk van onze zeilreis over de Noordzee, 220 Nm naar Whitby.

In de loop van de volgende dag arriveren wij in Whitby, een havenplaats met een heel eerbiedwaardige geschiedenis die helemaal teruggaat tot aan de Middeleeuwen.  Er liggen nog steeds veel vissersschepen in de haven maar ook de Flying Dutchman is inmiddels een bekende verschijning geworden en wordt altijd vriendelijk ontvangen. Er is zoveel te zien en te genieten dat wij daarom de rest van de dag blijven liggen. De haven vormt het hart van de stad en hier vandaan kunnen wij heel mooie wandelingen maken.

Dag 4 en 5 : Farne eilanden & Holy Island

Onze Zeilreis over de  Noordzee gaat weer verder en in de avond verlaten wij de haven en hijsen wij weer de zeilen. We gaan naar de Farne eilanden, een uniek natuurgebied  met heel veel vogelsoorten en de grootste populatie (meer dan 3000) van grijze zeehonden in Europa. De Farne eilanden staan ook bekend om de prachtige oude vuurtorens die men daar aantreft.

In de middag gaan we richting het vlakbij gelegen Holy Island, een heel bijzonder eiland op de grens met Engeland. De eigenlijke naam is Lindisfarne en dat is ook de naam van het klooster op het eiland. In 793 werd het klooster geplunderd door de Vikingen.

In de zuidoosthoek van het eiland ligt Lindisfarne Castle op een steile klif het is een 16e eeuws kasteel die in het begin van de twintigste eeuw gerestaureerd werd. Het eiland is verbonden met het vasteland door middel van een dam die bij vloed onder water loopt en alleen bereikbaar bij eb.(Laagwater) Het doet denken aan : www.montsaintmichel.nl/

Dag  6: Stonehaven

Wij vervolgen onze reis en al vroeg hijsen wij weer de zeilen en gaan we naar het schitterende Stonehaven.
Het een mooi stadje aan de kust met een mooi haventje. Daarnaast heeft het een prachtig klein museum waardoor het enkele jaren geleden nog verkozen is tot de mooiste ‘seaside town‘ van Schotland. Maar ook is het stadje  bekend door het oude Dunnottar Castle dat hier vlakbij staat.

Dag 7: Aberdeen

Wij vervolgen onze zeilreis  langs de prachtige Oostkust van Schotland en gaan naar Aberdeen.  Aberdeen is na Glasgow en Edinburgh de derde stad van Schotland. Doordat er 2 universiteiten in de stad bevinden, is Aberdeen daardoor een echte studentenstad.  Het Aberdeen Maritime Museum is vlakbij de haven in de mooie historische straat Shiprow. In dit museum wordt bovendien het verhaal verteld over de relatie tussen Aberdeen en de Noordzee. Daarnaast vind je hier ook een collectie foto’s en schilderijen over schepen en andere dingen die met de zee te maken hebben, zoals een voorbeeld van een olieplatform.

Dag 8: Aberdeen

Zeilen op de Noordzee : Helaas is er al een eind gekomen aan onze schitterende Zeilreis en na een zeer uitgebreid ontbijt moeten we vervolgens afscheid van elkaar  nemen.  https://www.ontdekschotland.nl

Foto's reis
klik voor vergroting
Foto's schip
klik voor vergroting

Foto's accomodatie
klik voor vergroting

Route

De Flying Dutchman