Zeilreis Noordzee van Inverness naar Amsterdam

13 tot 20 Oktober 2019 … 8 dagen € 595,-

Van Inverness naar Amsterdam: een onvergetelijk avontuur waarbij we natuurlijk zo veel mogelijk zeilen. Een reis van bijna 500 Nm.

Tijdens deze reis wordt er vaak ‘s nachts doorgezeild en maakt u volledig deel uit van de bemanning. U draait mee in het wachtsysteem, 4 uur op en 8 uur af. U kunt naar vermogen sturen, zeilen, navigeren enz. Natuurlijk bijgestaan door de vaste crew, die altijd paraat staat om u de fijne kneepjes van het zeilen te leren.

Het wordt een prachtige reis langs de Schotse en Engelse Oostkust, met schitterende plaatsjes zoals Stonehaven en Whitby, schilderachtig en bijna vergeten vissersplaatjes. Ankeren in het prachtige kwelder gebied bij Holy Island. Het gebeurt allemaal in deze schitterende zeilreis Noordzee van Inverness naar Amsterdam.

In / Uitschepen

Inschepen: 13 oktober vanaf 18.00 Inverness
Uitschepen: 20 oktober rond  12.00 Amsterdam

Om in Inverness te komen is de bus het beste vervoermiddel of u naar Edinburgh of naar Glasgow vliegt maakt niet veel uit (15 min.) Vanaf beide vliegvelden gaat elke 30 minuten een transferbus naar Glasgow busstation Buchanan hiervandaan vertrekt weer de bus naar Inverness. Meer informatie: http://www.citylink.co.uk  Als u met de trein wilt gaan  https://www.scotrail.co.uk/home

Klm vliegt naar Edinburgh en Glasgow en Inverness
EasyJet vliegt naar Edinburgh, Glasgow en  Newcastle.
Flybe Vliegt naar Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Inverness.
Ryanair vliegt alleen naar Edinburgh.

Wij geven u graag persoonlijk advies  hoe u het beste  naar en van het schip reist.
Bel 0031 653231627

Meer informatie :https://www.ontdekschotland.nl/reisinformatie-schotland/

Kosten
Omdat onze tweepersoons hutten verschillend van grootte zijn, hebben we ze daarom ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  …………………………… € 595,- per persoon
Standaard plus…………………………..  € 695,- per persoon
Eénpersoons  hut…………………………€ 770,- beperkt beschikbaar.

Inclusief

Inbegrepen:

  • Op basis van eigen  douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
  • Gebruik Zodiak voor landingen.
  • Volpension, met drie keer diner aan land op eigen kosten.

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is Nederlands en spreken Engels en Duits. Onze gasten van deze zeilreis komen uit o.a.uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Informatie en Boekingen
Aanvraag boeking en informatie:  Zeilreis Noordzee van Inverness naar Amsterdam

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een boeking voor uw reis aanvragen.
U ontvangt hierna een boekingsformulier, uw reservering is pas definitief na ondertekening en verzending hiervan.

Wij staan u natuurlijk ook telefonisch graag te woord via 06 532 316 27 (ma t/m vr 09:00 - 21:00, zaterdag 10:00 - 17:00).

Aantal personen

Naam

Adres

PC en Plaats

Telefoon

E-mail

Opmerkingen

[honeypot honeypot-85]

 

Mogelijk reisschema

Mogelijk reisschema: Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1: Inverness

Onze Zeilreis Noordzee van Inverness naar Amsterdam begint! Aan boord  maakt u kennis met de
bemanning en uw medepassagiers. U heeft de tijd om het schip te verkennen en u te installeren.
Na het welkomstdiner en de instructie over het reilen en zeilen aan
boord, is er nog tijd voor een mooie wandeling door Inverness.
Inverness is een hele mooie plaats met gezellige pubs waar vaak live muziek wordt gespeeld.

Dag 2: Op zee

Zeilreis Noordzee van Inverness naar Amsterdam gaat nu echt van start! We heisen al vroeg de zeilen en zetten koers naar Aberdeen. We komen daar na ongeveer 24 uur varen aan.

Dag 3: Aberdeen

Aberdeen is de derde stad van Schotland. Deze heeft als bijnaam de ‘granieten stad’, omdat veel gebouwen zijn opgetrokken uit graniet. Om dit graniet te verzachten heeft men bedacht om heel veel rozenstruiken in het openbaar groen op te nemen. Op zeker punt waren er zoveel rozenstruiken dat de bijnaam Granieten stad in gevaar kwam, omdat sommige mensen het al hadden over de rozenstad.
Het stadscentrum ligt rond de Union Street en eindigt in het oosten bij het Mercat Cross. Het kruis staat bij Castlegate, waar ooit het kasteel van de stad heeft gestaan, maar waar nu alleen een marktplein ligt. Vanaf het marktplein loop je over de klinkers van Shiprow naar het zuidwesten langs Provost Ross’s House en verder naar de haven. Aan het eind van de middag gaan we de zeilen weer zetten en gaan verder met onze zeilreis.

Dag 4: Holy Island

Vandaag komen wij waarschijnlijk al vroeg aan op Holy Island, een heel bijzonder eiland op de grens met Engeland.

Het eiland is verbonden met het vasteland door middel van een dam die bij vloed onder water loopt. De eigenlijke naam is Lindisfarne en dit is ook de naam van het klooster op het eiland. Het klooster is rond 635 gesticht door de Ierse monnik Aiden van Lindesfarne, die van het eiland Iona kwam. In 793 werd het klooster geplunderd door de Vikingen. In de zuidoosthoek van het eiland ligt Lindisfarne Castle op een steile klif, een 16e eeuws kasteel die in het begin van de twintigste eeuw gerestaureerd werd.

Wij gaan voor anker in het kweldergebied rondom Holy Island, te midden van  grijze zeehonden. Wij bezoeken uitgebreid het eiland, de zodiak zorgt voor het vervoer. In de loop van de avond  vertrekken wij richting Whitby.

Dag 5 : Whitby

In de loop van de dag arriveren wij in Whitby, een havenplaats met een eerbiedwaardige geschiedenis, die teruggaat tot de Middeleeuwen . Er zijn nog steeds vissersschepen in de haven. De Flying Dutchman is inmiddels een bekende verschijning en wordt altijd vriendelijk ontvangen. Er is zoveel te zien en te genieten dat wij hier een dag blijven liggen. De haven vormt het hart van de stad.

Dag 6: Zeilen Noordzee

Bij het eerste daglicht verlaten wij de haven, de zeilen worden gehesen en de weerberichten, de wachtindeling, de route, de zeilzetting, enz. worden doorgenomen.

Wij zeilen de avond in met misschien wel een fantastische zonsondergang. Wellicht worden we door de maan en de sterren begeleid naar de Nederlandse kust, een zeiltocht van 220 Nm.

Dag 7: IJmuiden

Waarschijnlijk aan het eind van de middag zien wij de blanke duinen van de Nederlandse kust opdoemen. Wij gaan door de sluizen van IJmuiden en aan het eind van deze indrukwekkende reis, meren wij af in Amsterdam en laten daar de welverdiende borrel smaken.

Dag 8: Amsterdam 

Zeilreis Noordzee van Inverness naar Amsterdam: Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende reis en na een zeer uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Foto's reis
klik voor vergroting
Foto's schip
klik voor vergroting

Foto's accomodatie
klik voor vergroting

De Flying Dutchman