Whisky Expeditie Hebriden: Islay-Jura-Mull

8 tot 15 September 2019 … 8 dagen € 995,-

Een ontdekkingsreis naar de meest beroemde Whisky distilleerderijen.  Een prachtige zeilreis naar Mull, Jura en het ultieme Whiskyparadijs Islay.

Whiskyreis Hebriden: een onvergetelijke  ontdekkingsreis langs de Schotse westkust en naar de Hebriden aan boord van de Flying Dutchman. Het wordt een enerverende Whiskyreis Hebriden door een fantastisch gebied. Deze reis is ook voor degene die niet geïnteresseerd zijn in het bezoeken van whisky distilleerderijen een aanrader.

In / Uitschepen

Inschepen: Oban  8 september vanaf 18.00 uur
Uitschepen: Oban 15 september rond 10.00 uur

Om in Oban te komen is de bus het beste vervoermiddel of u naar Edinburgh of naar Glasgow vliegt maakt niet veel uit (15 min.) Vanaf beide vliegvelden gaat elke 30 minuten een transferbus naar Glasgow busstation Buchanan hiervandaan vertrekt weer de bus naar Oban. Meer informatie: http://www.citylink.co.uk  Als u met de trein wilt gaan dan ook eerst naar Glasgow met de bus en vervolgens kunt u vanaf Glasgow de trein nemen. https://www.scotrail.co.uk/home

Klm vliegt naar Edinburgh en Glasgow.
EasyJet vliegt naar Edinburgh, Glasgow en  Newcastle.
Flybe Vliegt naar Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Inverness.
Ryanair vliegt alleen naar Edinburgh.

Wij geven u graag persoonlijk advies  hoe u het beste  naar en van het schip reist.
Bel 0031 653231627

Meer informatie :https://www.ontdekschotland.nl/reisinformatie-schotland/

Kosten

Onze tweepersoons hutten zijn ingedeeld in 2 categorieen, daar ze verschillende van grootte zijn. Alle hutten hebben een eigen douche en toilet  met patrijspoort. Prijzen zijn  per persoon.

Standaard hut  …………. € 995,- p.p.
Standaard plus…………  € 1095,-p.p.
Eénpersoons hut ….….  € 1475,- beperkt beschikbaar

Inclusief

Inbegrepen:

  • Halfpension.
  • Op basis van eigen douche en toilet, incl. beddengoed en handdoeken
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
  • Gebruik zodiak voor landingen.

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is Nederlands en spreken Engels en Duits. Onze gasten van deze zeilreis komen uit o.a.uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Voor vragen bel Klaas : 06 53231627

Informatie en Boekingen
Aanvraag boeking en informatie:  Whisky Expeditie Hebriden: Islay-Jura-Mull

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een boeking voor uw reis aanvragen.
U ontvangt hierna een boekingsformulier, uw reservering is pas definitief na ondertekening en verzending hiervan.

Wij staan u natuurlijk ook telefonisch graag te woord via 06 532 316 27 (ma t/m vr 09:00 - 21:00, zaterdag 10:00 - 17:00).

Aantal personen

Naam

Adres

PC en Plaats

Telefoon

E-mail

Opmerkingen

[honeypot honeypot-85]

 

Mogelijk reisschema

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag  1: Oban

Vanaf 18.00 uur wordt u aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers. Hierna volgt een welkomstdiner met een kleine Whiskyproeverij en heffen wij het glas op een mooie reis. Oban is schitterend gelegen aan de voet van het Lorn-gebergte. Hoog boven de stad  staat McCraighs Tower, een negentiende eeuwse replica van het Collosseum. Oban wordt wel de parel van de west highlands genoemd, met zijn kronkelige straatjes en schilderachtige baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersbootjes. De Flying Dutchman ligt aan de noordpier, op nog geen honderd meter van de beroemde Oban whisky distilleerderij.

Dag 2: Mull

Na een heerlijk ontbijt gaan we een rondleiding maken bij de Oban Whisky distilleerderij.
Dit is een interessante en duidelijke rondleiding waar je vaten ziet met een inhoud van 35.000 liter!
Natuurlijk is er een mogelijkheid tot proeven en kopen. Hierna varen we naar Tobermory op het eiland Mull. Onderweg geeft de crew zeilinstructies zodat iedereen kan en mag meehelpen de zeilen te heisen.  Het schattige Tobermory is de grootste plaats op het eiland, gelegen in het noordoosten. Het is een charmante kleine plaats met vrolijk gekleurde huizen en een reeks aan onafhankelijke bedrijven zoals onder andere een chocolaterie, bakkerij, kaarsenmaker, zilversmid, kunstgalerie en een pottenbakker. Tobermory is ook bekend vanwege haar kunstcentra’s, een klein theatergezelschap en enkele goede pubs en eetgelegenheden. Ook de beroemde Tobermory distilleerderij is zeker een bezoek waard.

Onderweg zeilen we vlak langs het prachtig gerestaureerde Duart Castle.

Dag 3: Staffa en Iona

Na een heerlijk ontbijt zetten we koers naar Staffa en Iona.

Staffa: Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, 70m lang en 20 m hoog, is hulpeloos ten opzichte van de constante golfslag van de Atlantische Oceaan. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot “Hebridean Ouverture”. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan. Op Staffa komen ook papegaaiduikers voor.

Iona : Aan de Zuid-West punt van Mull ligt het kleine eiland Iona. In het Gealic/keltisch: Chaluim Chille, het eiland van Colm Cille, een Ierse priester en prins die later Sint Columba zou worden. Dit kleine eiland heeft een unieke plaats in de geschiedenis van Schotland. Het ontsteekt de fantasie van duizenden die hier elk jaar naartoe reizen zoals monniken, pelgrims, clanhoofden en koningen. Tijdens de zeiltocht van het ene eiland naar het andere zien we mogelijk reuzenhaaien, dwergvinvissen en dolfijnen.

Dag 4 & 5 Port Ellen ( Islay )

Vandaag varen we door naar Islay, het Whiskyeiland bij uitstek. Islay dankt haar roem aan de 9 distilleerderijen, die miljoenen liters vloeibaar goud produceren. Vanwege de diverse belastingen die op alcohol geheven worden, wordt wel gezegd dat dit het zwaarst belastte deel van Groot Brittannië is.
Veel distilleerderijen hebben een eigen aanlegsteiger. Met het schip kunnen wij op deze manier Lagavullin, Ardbeg, Bunnahabhan, Laphroig en bezoeken.

Dag 6 : Jura

We zeilen vandaag verder naar Jura en naar de Isle off Jura distilleerderij. Het eiland Jura is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreffen.

Liefhebbers van wilde natuur kunnen meer dan 100 soorten vogels aantreffen, zoals steenarenden, maar ook geiten, zeehonden, konijnen, hazen, hermelijnen en otters komen hier voor. U kunt een uitstapje maken naar de afgelegen boerderij van Banhill, 37 kilometer ten noorden van Craighhouse. Dat is de plek waar de schrijver George Orwell in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn meesterwerk ‘1984’ schreef. Hij omschreef het heel juist als “een extreem ontoegankelijke plek”.

Dag 7 : Schotse westkust 

De volgende morgen zetten wij, na een uitgebreid ontbijt, zeil naar Oban. We zeilen langs de schitterende Schotse Westkust en, waar de ruimte en vergezichten op het eiland Mull ons de schoonheden van het ongerepte Schotland laten zien. Vanavond genieten we van een heerlijk diner aan boord.

Dag 8 : Oban

Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende Whiskyreis Hebriden en na een  uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Foto's reis
klik voor vergroting
Foto's schip
klik voor vergroting

Foto's accomodatie
klik voor vergroting

De Flying Dutchman