Whisky Expeditie Hebriden: Islay-Jura-Mull

Whisky Expeditie Hebriden: Islay-Jura-Mull

8 tot 15  september 2019
Eeen ontdekkingsreis naar de meest beroemde Whisky distilleerderijen.  Onze reis start met een bezoek aan de Oban distilleerderij en gaat door naar Jura, één van de meest aansprekende distilleerderijen. En natuurlijk Islay,  het ultieme Whisky paradijs met zijn 10 distilleerderijen.  

Whiskyreis Hebriden: een onvergetelijke  ontdekkingsreis langs de Schotse westkust en naar de Hebriden aan boord van de Flying Dutchman. ed. Het wordt een enerverende Whiskyreis in Schotland door een fantastisch gebied. Deze reis is ook voor degene die niet geinteresseerd zijn in het bezoeken van whisky distelleerderijen een aanrader.

Aanvragen »

Prijzen:

Inschepen:    Oban  8 september vanaf 18.00 uur
Uitschepen:  Oban 15 september rond 10.00 uur

Onze tweepersoons hutten zijn ingedeeld in 2 categorieen, daar ze verschillende van grootte zijn. Alle hutten hebben een eigen douche en toilet  met patrijspoort. Prijzen zijn  per persoon.

Standaard hut  …………. €  995,- p.p.
Standaard plus…………  €  1095,-p.p.
Eénpersoons hut ….….  €  1475,- Beperkt beschikbaar

Inbegrepen: 

  • Halfpension.
  • Op basis van eigen douche en toilet, incl. beddengoed en handdoeken
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
  • Gebruik zodiak voor landingen.

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Exclusief drankjes
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes.

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning  is Nederlands en spreken Engels en Duits.. Onze gasten komen o.a. uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Oostenrijk.

Voor vragen bel Klaas : 06 53231627

Mogelijk reisschema:      

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag  1: Oban

Vanaf 18.00 uur wordt u aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers. Hierna volgt een welkomstdiner met een kleine Whiskyproeverij en heffen wij het glas op een mooie reis. Oban is schitterend gelegen aan de voet van het Lorn-gebergte. Hoog boven de stad  staat McCraighs Tower, een negentiende eeuwse replica van het Collosseum. Oban wordt wel de parel van de west highlands genoemd, met zijn kronkelige straatjes en schilderachtige baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersbootjes. Wij liggen aan de noordpier, op nog geen honderd meter van de beroemde Oban whisky distilleerderij.

Schotland westkust en hebriden
Oban

Dag 2: Mull

Na een heerlijk ontbijt gaan we een rondleiding maken bij de Oban Whisky distilleerderij.
Dit is een interessante en duidelijke rondleiding waar je vaten ziet met een inhoud van 35.000 liter!
Natuurlijk is er een mogelijkheid tot proeven en kopen. Hierna gaat het naar Tobermory op het eiland Mull.  Het schattige Tobermory is de grootste plaats op het eiland, gelegen in het noordoosten. Het is een charmante kleine plaats die vraagt om ontdekt te worden; vrolijk gekleurde huizen staan dichtbij de waterkant en het heeft een reeks aan onafhankelijke bedrijven, inclusief een chocolaterie, bakkerij, kaarsenmaker, zilversmid, kunstgalerie en een pottenbakker. Tobermory is ook bekend vanwege haar kunstcentra’s, een klein theatergezelschap en enkele goede pubs en eetgelegenheden. Wat zou u nog meer kunnen verwachten van een eilandstad?  De beroemde Tobermory distelleerderij is zeker een bezoek waard.

Wij zeilen vlak het prachtig gerestaureerde Duart Castle.

Dag 3: Staffa en Iona

Staffa: Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, 70m lang en 20 m hoog, is hulpeloos ten opzichte van de constante golfslag van de Atlantische Oceaan. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot “Hebridean Ouverture”. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan. Op Staffa komen ook papegaaiduikers voor.

Schotland Westkust en hebriden
Staffa

Iona : Aan de Zuid-West punt van Mull ligt het kleine eiland Iona. In het Gealic/keltisch: Chaluim Chille, het eiland van Colm Cille, een Ierse priester en prins die later Sint Columba zou worden. Dit kleine eiland heeft een unieke plaats in de geschiedenis van Schotland. Het ontsteekt de fantasie van duizenden die hier elk jaar naartoe reizen zoals monniken, pelgrims, clanhoofden en koningen. Tijdens de zeiltocht van het ene eiland naar het andere zien we mogelijk reuzenhaaien, dwergvinvissen en dolfijnen.

Dag 4 & 5 Port Ellen ( Islay )

Vandaag varen we door naar Islay, het Whiskyeiland bij uitstek. Islay dankt haar roem aan de 9 distilleerderijen, die miljoenen liters vloeibaar goud produceren. Vanwege de diverse belastingen die op alcohol geheven worden, wordt wel gezegd dat dit het zwaarst belastte deel van Groot Brittannië is.
Veel distilleerderijen hebben een eigen aanlegsteiger. Met het schip kunnen wij op deze manier Lagavullin, Ardbeg, Bunnahabhan, Laphroig en bezoeken.

Dag 6 : Jura

Vandaag zeilen we naar Jura en naar de Isle off Jura distilleerderij. Het eiland Jura is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreffen.

Liefhebbers van wilde natuur kunnen meer dan 100 soorten vogels aantreffen, zoals steenarenden, maar ook geiten, zeehonden, konijnen, hazen, hermelijnen en otters komen hier voor. U kunt een uitstapje maken naar de afgelegen boerderij van Banhill, 37 kilometer ten noorden van Craighhouse. Dat is de plek waar de schrijver George Orwell in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn meesterwerk ‘1984’ schreef. Hij omschreef het heel juist als “een extreem ontoegankelijke plek”.

 

Schotland westkust en hebriden
Schotse westkust

Dag 7 : Schotse westkust 

De volgende morgen zetten wij, na een uitgebreid ontbijt, zeil naar Oban. We zeilen langs de schitterende Schotse Westkust en, waar de ruimte en vergezichten op het eiland Mull ons de schoonheden van het ongerepte Schotland laten zien. Vanavond genieten we van een heerlijk diner aan boord.

Schotland westkust en hebriden
Op volle zee

Dag 8 : Oban

Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende Schotland westkust en hebriden reis en na een  uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Whiskyreis Hebriden
Oban