Whiskyreis Hebriden ontdekken: Islay-Jura-Mull

28 April tot 5 Mei 2019 … 8 dagen € 995,-

Een ontspannende zeilcruise naar de meest beroemde Whisky distilleerderijen op de prachtige eilanden Islay, Jura en MullWhisky in Schotland ontdekkenU kunt  het adembenemende landschap van dichtbij bekijken en genieten van de wilde dieren, de vogels, oude kastelen en abdijen. Op deze Whiskyreis Hebriden ontdekken, doen wij verschillende bewoonde en onbewoonde gebieden aan. ‘s Avonds gaat het schip soms voor anker in een verlaten Loch, ver weg van de bewoonde wereld, of  leggen we aan in één van de vele kleine haventjes.Het wordt een zeer bijzonder zeil- en whisky avontuur.Wij  bezoeken de meest beroemde Whisky distilleerderijen zoals : Oban, T0bermory , Ardnemurchan ( slechts 4 jaar oud), Jura en op Islay bezoeken we Bunnabhain, Ardbeg, Lagavullin en Laphroaig.

In / Uitschepen »
Inschepen: Oban, 28 april vanaf 18.00 uur.
Uitschepen: Oban, 5 mei  vanaf 10.00 uur.
Kosten »
Omdat onze tweepersoons hutten verschillend van grootte zijn, hebben we ze daarom ingedeeld in twee categorieën.Standaard hut  ………………………… €   995,- per persoon
Standaard plus………………………… €  1095,- per persoon
Eénpersoons hut……….………………€  1545,- Beperkt beschikbaar

Inclusief »

Inbegrepen:

  • Op basis van eigen douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
  • Gebruik Zodiak voor landingen.
  • Volpension, echter  drie maal diner aan land op eigen kosten.

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is Nederlands en spreken Engels en Duits. Onze gasten van deze zeilreis komen uit o.a.uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Informatie en Boekingen »
Aanvraag boeking en informatie:  Whiskyreis Hebriden ontdekken: Islay-Jura-Mull

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een boeking voor uw reis aanvragen.
U ontvangt hierna een boekingsformulier, uw reservering is pas definitief na ondertekening en verzending hiervan.

Wij staan u natuurlijk ook telefonisch graag te woord via 06 532 316 27 (ma t/m vr 09:00 - 21:00, zaterdag 10:00 - 17:00).

Aantal personen
Naam
Adres
PC en Plaats
Telefoon
E-mail
Opmerkingen

Mogelijk reisschema

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis. Veel informatie over de Schotse westkust vindt u op http://www.visitscotland.com/nl-nl/over/natuur-geografie/kusten-eilanden

Dag 1: Oban

Whisky in Schotland ontdekken: u komt aan in Oban en maakt kennis met de andere deelnemers en crew. Vervolgens krijgt u ruim de tijd om u te installeren en het schip te bekijken. Hierna volgt het ontvangstdiner en informatie over onze reis. Vervolgens heffen wij het glas op een zeer mooie reis. Het stadje Oban is schitterend gelegen aan de voet van het Lorn-gebergte. Dit gebergte strekt zich uit van het binnenland tot aan de kust. Hoog boven de stad Oban staat McCraighs Tower, een negentiende eeuwse replica van het Collosseum. Oban wordt wel de parel van de west highlands genoemd, met zijn kronkelige straatjes en schilderachtige baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersbootjes. Wij liggen aan de noordpier, op nog geen honderd meter van de beroemde Oban whisky distilleerderij.

Dag 2: Mull

De oversteek naar Mull is vrij kort, het eiland ligt recht tegenover Oban. Mull, Keltisch voor klip of heuvel, is het derde eiland van West-Schotland en is ongeveer met 48 km op haar langste, en met 32 km op haar breedste punt. Het eiland was ooit een Viking bolwerk en werd in 1100 door hen geplunderd. Wij zeilen vlak het prachtig gerestaureerde Duart Castle. Na een mooie zeiltocht meren wij af in het schilderachtige vissersplaatsje Tobermory. Natuurlijk kunt u hier de beroemde whiskydistilleeerderij bezoeken.

Dag 3: Staffa en Iona

Staffa: Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, 70m lang en 20 m hoog, is hulpeloos ten opzichte van de constante golfslag van de Atlantische Oceaan. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot “Hebridean Ouverture”. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan. Op Staffa komen ook papegaaiduikers voor.

Iona : Aan de Zuid-West punt van Mull ligt het kleine eiland Iona. In het Gealic/keltisch: Chaluim Chille, het eiland van Colm Cille, een Ierse priester en prins die later Sint Columba zou worden. Dit kleine eiland heeft een unieke plaats in de geschiedenis van Schotland. Het ontsteekt de fantasie van duizenden die hier elk jaar naartoe reizen zoals monniken, pelgrims, clanhoofden en koningen. Tijdens de zeiltocht van het ene eiland naar het andere zien we mogelijk reuzenhaaien, dwergvinvissen en dolfijnen.

Dag 4: Jura

Vandaag zeilen we naar Jura en naar de Isle off Jura distilleerderij. Deze ligt zo afgelegen dat bezoekers die echt veel moeite moeten nemen om er te komen, een gratis rondtoer krijgen. Het eiland Jura is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreffen.

Liefhebbers van wilde natuur kunnen meer dan 100 soorten vogels aantreffen, zoals steenarenden, maar ook geiten, zeehonden, konijnen, hazen, hermelijnen en otters komen hier voor. U kunt een uitstapje maken naar de afgelegen boerderij van Banhill, 37 kilometer ten noorden van Craighhouse. Dat is de plek waar de schrijver George Orwell in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn meesterwerk ‘1984’ schreef. Hij omschreef het heel juist als “een extreem ontoegankelijke plek”.

Dag 5: Port Ellen (Islay)

We varen door naar Islay, het whiskyeiland bij uitstek. Islay dankt haar roem aan de 9 distilleerderijen, die miljoenen liters vloeibaar goud produceren. Vanwege de diverse belastingen die op alcohol geheven worden, wordt wel gezegd dat dit het zwaarst belastte deel van Groot Brittannië is.

Dag 6: Crinan

Op onze Whiskyreis Hebriden gaan we natuurlijk naar Crinan, een zeer klein schitterend plekje (stukje paradijs), waar we afmeren in de sluis die toegang geeft naar het Crinan kanaal. Een unieke ervaring.

Dag 7: Schotse westkust en Oban

De volgende morgen zetten wij, na een uitgebreid ontbijt, zeil naar Oban. We zeilen langs de schitterende Schotse Westkust en, waar de ruimte en vergezichten op het eiland Mull ons de schoonheden van het ongerepte Schotland laten zien. Oban was een klein vissersdorpje met een beschutte haven, maar met de komst van een stoomschip en een spoor in 1880, werd Oban het centrum voor de afvaarten naar de binnen- en buiten hebriden. Oban is in veel films als decor gebruikt zoals: “Ring of Bright Water” en “Morven Callar”. Ook Jules Verne gebruikt Oban in zijn boek “De wonderstraal”. Vanavond genieten we van een heerlijk diner aan boord.

Dag 8 : Oban

Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende Whiskyreis Hebriden en na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Foto's reis »
klik voor vergroting
Foto's schip »
klik voor vergroting

Foto's accomodatie »
klik voor vergroting

Route

De Flying Dutchman