Skye en de buiten hebriden, 10 daagse rondreis

17 tot 26 Juli 2019 … 10 dagen € 1485,-
Als er in Europa nog ongerepte, wilde natuur bestaat, dan is het wel op de eilanden aan de Schotse Westkust.De ruige schoonheid van de bergen, de stilte in de heidevlaktes, de onbeschrijfelijke vergezichten.   De grillige kust met verrassende baaien en rustige vissersdorpen en de exotische aanblik van de eilanden in de verte…
De Flying Dutchman maakt een schitterende rondreis Skye en de buiten hebriden, naar al die bijzondere eilanden die alleen per schip bereikbaar zijn.

In / Uitschepen
Inschepen:  Oban  17 Juli vanaf 18.00 uur.
Uitschepen:  Oban  26 Juli rond 10.00 uur.

Om in Oban te komen is de bus het beste vervoermiddel of u naar Edinburgh of naar Glasgow vliegt maakt niet veel uit (15 min.) Vanaf beide vliegvelden gaat elke 30 minuten een transferbus naar Glasgow busstation Buchanan hiervandaan vertrekt weer de bus naar Oban. Meer informatie: http://www.citylink.co.uk  Als u met de trein wilt gaan dan ook eerst naar Glasgow met de bus en vervolgens kunt u vanaf Glasgow de trein nemen. https://www.scotrail.co.uk/home

Klm vliegt naar Edinburgh en Glasgow.
EasyJet vliegt naar Edinburgh, Glasgow en  Newcastle.
Flybe Vliegt naar Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Inverness.
Ryanair vliegt alleen naar Edinburgh.

Wij geven u graag persoonlijk advies  hoe u het beste  naar en van het schip reist.
Bel 0031 653231627

Meer informatie :https://www.ontdekschotland.nl/reisinformatie-schotland/

Kosten
Omdat onze tweepersoons hutten verschillend van grootte zijn, hebben we ze daarom ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  ………………………… €  1485,-
Standaard plus………………………….€  1585,-
Eénpersoons  hut………….. …………€  1985,-

Inclusief

Inbegrepen:

  • Op basis van eigen douche en toilet.
  • Beddengoed en handdoeken.
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
  • Gebruik van Zodiak voor landingen.
  • Half pension, (dit geeft u de vrijheid om aan land de lokale specialiteiten te ontdekken)

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip (vlucht Glasgow-Amsterdam) per Easy jet, prijsindicatie retour  circa € 100,-p.p. inclusief luchthavenbelasting en (brandstoftoeslagen). De KLM heeft ook goedkope vluchten, kijk op www.KLM.nl
  • Persoonlijke uitgaven;
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes.
  • Drankjes aan boord

Reisadvies : Wij geven u  graag een uitgebreid reisadvies hoe u het beste naar de vertrek en aankomsthaven kunt reizen. Voor vragen over deze reis bel of mail Klaas : 0031 (0)653231627.

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. Onze gasten komen o.a. uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland. De bemanning van de Flying Dutchman is Nederlands en spreken Engels en Duits.

Informatie en Boekingen
Aanvraag boeking en informatie:  Skye en de buiten hebriden, 10 daagse rondreis

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een boeking voor uw reis aanvragen.
U ontvangt hierna een boekingsformulier, uw reservering is pas definitief na ondertekening en verzending hiervan.

Wij staan u natuurlijk ook telefonisch graag te woord via 06 532 316 27 (ma t/m vr 09:00 - 21:00, zaterdag 10:00 - 17:00).

Aantal personen

Naam

Adres

PC en Plaats

Telefoon

E-mail

Opmerkingen

[honeypot honeypot-85]

Mogelijk reisschema

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1: Oban

De rondreis naar Skye en de buiten hebriden begint in Oban, een gezellige vissersplaats gelegen in een mooie baai.
Vanaf 18.00 uur wordt u aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en medepassagiers. Hierna volgt een welkomstdiner  en heffen wij het glas op een mooie reis

Dag 2 : Tobermory

Na een heerlijk ontbijt is er gelegenheid Oban te verkennen en of een bezoek brengen aan de Oban whisky distilleerderij. Na de lunch gaan we naar Mull en zeilen wij vlak langs het prachtige Duart Castle, wat zeker vanaf het water een prachtig en imponerend gezicht is. Na een schitterende dag met heel veel foto momenten meren wij af in schilderachtige vissersplaatsje Tobermory met zijn gekleurde huisjes aan het water en zijn kleine, maar beroemde whisky distilleerderij. U kunt een bezoek brengen aan de distilleerderij waar u een rondleiding kunt krijgen, aan het kleine Mull museum en aan de Marine Exhibition waar aandacht is voor de lokale wateren en de activiteiten in de haven.

Dag 3 : Barra

Vandaag op onze rondreis Skye en de buiten hebriden, gaan we naar Barra, waar we aanleggen in Castlebay. Hier bezoeken we Kisimul Castle, dit kasteel staat in de baai van het dorp Castlebay. Het bolwerk van de MacNeils uit Barra en het is het enige overgebleven middeleeuwse kasteel in de hebriden.

Dag 4 & 5 : Harris en Lewis

We zeilen naar het noordelijke deel van Harris en Lewis  met glooiende veenheuvels, lochs en een verrassend dichte bevolking. Stornoway is een drukke vissershaven en ook de enige stad op Lewis.  Er zijn goede wegen die langs de kust voeren met kleine dorpjes en het wat meer bergachtige zuidwesten met zijn witte zandstranden.
De westkust van het eiland Harris bestaat uit een reeks adembenemende stranden, die allemaal worden geflankeerd door duinen en de plaatselijke Machair (de plantsoort die uniek is voor deze eilanden). Er is hier zoveel te zien en te ondernemen dat wij hier een dag blijven liggen.
U kunt met de bus het gehele eiland bezichtigen, er is ook een nieuwe whisky distilleerderij die een bezoek waard is.

Dag 6: Skye

Vandaag bezoeken wij op onze rondreis Skye, één van de grootste eilanden. Het eiland Skye is een absolute must en etaleert een aantal van de meest indrukwekkende landschappen: scherpe heuvels, schilderachtige kusten, een whisky distilleerderij en heel wat bezienswaardigheden. Wij gaan naar het hoofdplaatsje Portree.

Dag 7 : Portree

Wij blijven een groot gedeelte van de dag in Portree, de grootste stad van Skye met zo’n 2000 inwoners. U krijgt de gelegenheid om het stadje en het eiland te ontdekken. Aan het eind van de dag gaan we verder naar Plockton, een schitterend dorpje wat ligt aan de oevers van Loch Carron.

Dag 8: Eigg

Eigg is een schitterend eiland met verbluffende natuur.  Het Schotse eiland is misschien wel het groenste eiland ter wereld. En dat heeft niet alleen te maken met het ongerepte landschap. Sinds 1 februari 2008 heeft het eiland een eigen en onafhankelijk elektriciteitsnetwerk. De stroom wordt duurzaam opgewerkt door een combinatie van zonnecellen, windturbines en waterkracht.

Deze combinatie kan bijna het hele jaar door voldoende stroomproductie garanderen. In noodgevallen kan een dieselgenerator bijspringen. De bewoners hebben zichzelf verplicht niet meer dan 5 kW per huishouden af te nemen, bedrijven mogen maximaal 10 kW afnemen.

Ook op andere punten is het eiland zo duurzaam mogelijk gemaakt, onder andere door alle woningen zeer goed te isoleren en door gebruik te maken van zonnecollectoren.

In 1997 kochten de bewoners het eiland van de vorige eigenaar. Daarmee is Eigg het eerste Schotse eiland dat eigendom is van de bewoners. Iemand die meer dan zes maanden op het eiland woont, wordt automatisch lid van de bewonerscommissie.

Dag 9: Oban

De volgende morgen zetten wij, op onze rondreis Skye en de buiten hebriden, zeil naar Oban. We zeilen langs de schitterende Schotse Westkust en hebriden, waar de ruimte en vergezichten op het eiland Mull ons de schoonheden van het ongerepte Schotland laten zien. Oban was een klein vissersdorpje met een beschutte haven, maar met de komst van een stoomschip en een spoor in 1880, werd Oban het centrum voor de afvaarten naar de binnen en buiten hebriden. Oban is in veel films als decor gebruikt zoals: “Ring of Bright Water” en “Morven Callar”. Ook Jules Verne gebruikt Oban in zijn boek “De wonderstraal”. Vanavond gaan wij genieten van een heerlijk diner aan boord.

Dag 10 : Oban

Na een uitgebreid ontbijt is het helaas tijd om afscheid van elkaar t e nemen. Het was een prachtige ontdekkingstocht naar Skye en de buiten hebriden. Namens de bemanning wensen wij u een goede terugreis.

Foto's reis
klik voor vergroting
Foto's schip
klik voor vergroting

Foto's accomodatie
klik voor vergroting

De Flying Dutchman