In Schotland duurdere whisky.

In Schotland duurdere whisy : Schotland voert minimumprijs voor alcohol in

Schotland
In Schotland whisky duurder

In Schotland duurdere whisky : Na een jarenlange juridische strijd heeft het Schotse parlement woensdag van de hoogste Britse gerechtelijke instantie toestemming gekregen om een minimumprijs in te stellen voor alcohol. Vooral de whiskyproducenten hadden zich fel verzet tegen de minimumprijs.

Het Schotse parlement besloot in mei 2012 al om een minimumprijs in te voeren van 50 pence (omgerekend zo’n 58 eurocent) per alcoholeenheid, dat gelijk staat aan ongeveer een halve pint pils. Het parlement wilde daarmee het in Schotland welig tierende alcoholmisbruik inperken en de vele acoholgerelateerde doden bestrijden.

In Schotland duurdere whisky : 

Volgens de whiskystokers en andere drankenproducenten, zoals spiritsEUROPE en het Comité Européen des Entreprises Vins (CEEV), zou een minimumprijs een kunstmatige verstoring van de alcoholmarkt zijn en daardoor in strijd zijn met Europese wetgeving. Zij stapten daarom naar de rechtbank. Die oordeelt nu, na uitvoerig overleg met het Europees hof van Justitie en de EU, dat “een minimumprijs een proportioneel middel is om een legitiem doel te bereiken”.

In schotland duurdere whisky.
Schotse whisky