Reisinformatie Schotland

Reisinformatie Schotland: Let op in de Higlands is de bus het beste vervoermiddel of u naar Edinburgh of naar Glasgow vliegt maakt niet veel uit (15 min.) Vanaf beide vliegvelden gaat elke 30 minuten een transferbus naar Glasgow busstation Buchanan hiervandaan vertrekt weer de bus naar Oban. Meer informatie: http://www.citylink.co.uk

Reisinformatie  Schotland: Wij Proberen hier u zoveel mogelijk te informeren, kunt u de gewenste informatie niet vinden mail of telefoneer met ons.

Reizen naar Schotland vanaf Amsterdam

Of u naar Edinburgh vliegt of Glasgow maakt niet zo heel veel uit, de steden liggen 45 minuten reizen van elkaar af.

  • Klm vliegt naar Edinburgh en Glasgow.
  • EasyJet vliegt naar Edinburgh, Glasgow en  Newcastle.
  • Flybe Vliegt naar Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Inverness.
  • Ryanair vliegt alleen naar Edinburgh.

Wij geven u graag persoonlijk advies: Wanneer u belangstelling heeft voor een Vakantie in Schotland geven wij u absoluut vrijblijvend een reisvoorstel naar en van het schip.

De busverbindingen in Schotland zijn uitstekend kijk op: http://www.citylink.co.uk
Er zijn veel kortingsmogelijkheden.

Voorbeeld van vertrek op Zondag vanaf Amsterdam

– Vlucht Amsterdam – Glasgow KLM vertrek 9.25 aankomst 9.55 (tijdsverschil is 1 uur)
– Uitchecken en de Transferbus naar Glasgow.
– Bus naar Oban vertrekt om 12.20 en komt om 15.20 in Oban aan.
– Schip ligt aan de Noordpier 300 meter vanaf Station en is direct zichtbaar.

Mogelijkheid 2

– Vlucht Amsterdam 15.20 – Glasgow KLM,  vertrek 15.50.
– Transferbus naar Glasgow station Princess street.
– Trein naar Oban vertrekt om 18.00 en arriveert om 20.55 in Oban.

Reisinformatie Schotland

De bus is de meest efficiënte en snelste en comfortabelste manier van reizen ook de goedkoopste manier.
Het is zowel met de trein als de bus een belevenis en een schitterende reis dwars door de Highlands.

Reisinformatie Schotland

Zeilen in Schotland: wat, waar en hoe

Is zeilervaring nodig om deel te nemen aan een zeilvakantie in Schotland ?

Ervaring is niet nodig op het schip heerst altijd een open en ontspannen sfeer daardoor is er een prettige samenwerking tussen de crew en de deelnemers. Het is leuk om te helpen maar alleen als je dat zelf ook leuk vindt.

Staat de route vast ?

De route is nooit helemaal te plannen wisselende weersomstandigheden maken het soms noodzakelijk om een alternatieve route te kiezen.

Hoe ziet een dag eruit ?

Ontbijt meestal om 8.30. om 9.30 worden de zeilen gezet en in alle rust glijden we door het Schotse landschap. Tussen twee en drie uur proberen wij op onze bestemming te zijn zodat u ruim de tijd heeft om aan wal alles te verkennen.

Welke leeftijd is er aan boord ?

Van 25 tot 75 en van alle sekse,  koppels, single’s enz. door de grote verschillen is dit enerverend op een positieve open wijze. Ruimte voor privé is er genoeg aan boord.

Wat is geschikte kleding voor aan boord?

Luchtige kleding om lekker te zonnen op het dek en warme kleding voor s’avonds en koudere dagen. Qua schoeisel is het beter om in plaats van laarzen goede waterdichte halfhoge wandelschoenen meenemen.  Naald hakken en schoenen met leren zolen zijn erg onhandig aan boord. In plaats van een zwaar zeilpak is het veel  beter een goed lichtgewicht regenpak mee te nemen, hierin beweegt je beter en je kan er ook mee wandelen en het neemt veel minder ruimte in. Goede warme kleding (bv thermo) eronder en klaar.

Kan ik zeeziek worden ?

We varen in beschut water en passen de route zo veel mogelijk aan de weersomstandigheden aan. Wie toch bang is last van zeeziekte te krijgen kan het beste pleisters van Scopaderm meenemen. Deze zijn alleen op doktersrecept via de huisarts te bestellen maar werken gegarandeerd goed, daar waar je van zeeziekte pillen meestal alleen slaperig wordt, blijf je hier lekker fit mee

Moet ik lakens, dekbedden en handdoeken meenemen?

Nee u hoeft niets mee te nemen. Op de bedden liggen standaard een schoon laken en een kussen met sloop en dekbed. Handdoeken zijn voldoende aanwezig.

Koffer of reistas ?

Harde koffers zijn moeilijk op te bergen op een schip. Daarom is het altijd beter een reistas of grote rugzak mee te nemen.

Wat is het verschil tussen standaard en comfort hutten?

De plus hutten zitten in het midden van het schip. Hier is het schip breder en daardoor is de vloeroppervlakte van deze hutten groter dan die van de standaard hutten die voor en achter in het schip zitten.  Zowel de standaard als comfort hutten hebben een eigen douche en toilet.

Reisinformatie Schotland: Wij hopen dat u genoeg informatie gevonden heeft en wensen u een mooie Vakantie in Schotland