Nieuwe buttons 2

19 – 28 April .. 10 dagen  € 1285,-  Volgeboekt

Een ontdekkingsreis naar de mooiste eilanden in het ongerepte noordelijke Schotland zoals de Orkney, Harris&Lewis, Skye en Mull.Bewoonde en onbewoonde gebieden doen we aan, de ene keer gaat het schip voor anker in een verlaten baai, een andere keer wordt er aangelegd in een van de kleine schilderachtige haventjes.
Deze reis gaat naar de Orkney eilanden, Harris & Lewis en via Skye en Mull eindigen we in Oban. Onderweg kunnen beroemde distilleerderijen bezocht worden zoals Old Pulteny, Highland Park, Staffa, Talisker, Tobermory en de Oban distilleerderij. Al zeilend gaan we langs de schitterende kusten met verrassende vergezichten op de ruige bergen van de Highlands.U kunt het adembenemende landschap van dichtbij bekijken en genieten van de wilde dieren, zeehonden,  vogels zoals Jan van Genten, papagaaiduikers, enz. Ook bestaat er een grote kans om walvissen te zien! Wij nemen u mee in het land van rust en ruimte, waar de natuur de boventoon voert.

In / Uitschepen
Inschepen  : 19 april Aberdeen  vanaf 18.00 uur.
Uitschepen: 28 April Oban vanaf 10.00 uur.
Kosten
Omdat onze tweepersoons hutten verschillend van grootte zijn, hebben we ze daarom ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  …………………………€   1285,- per persoon
Standaard plus………………………… €  1385,- per persoon
Eén persoons hut……….……………  €   1735,- beperkt beschikbaar

Inclusief
Inbegrepen:

  • Op basis van tweepersoonshut  met douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken.
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok-Gids
  • Gebruik van Zodiak voor landingen.
  • Halfpension  ( dit geeft u de vrijheid aan land de lokale specialiteiten te ontdekken.)

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is Nederlands en spreken Engels en Duits. Onze gasten van deze zeilreis komen uit o.a.uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Informatie en Boekingen
Aanvraag boeking en informatie:  De mooiste eilanden van Schotland

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een boeking voor uw reis aanvragen.
U ontvangt hierna een boekingsformulier, uw reservering is pas definitief na ondertekening en verzending hiervan.

Wij staan u natuurlijk ook telefonisch graag te woord via 06 532 316 27 (ma t/m vr 09:00 - 21:00, zaterdag 10:00 - 17:00).

Aantal personen

Naam

Adres

PC en Plaats

Telefoon

E-mail

Opmerkingen

[honeypot honeypot-85]

Mogelijk reisschema

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Mogelijk reisschema: Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel zeker op deze reis.

Dag 1: Aberdeen

Aankomst in Aberdeen en kennismaking met de andere deelnemers en crew, waarna u vervolgens ruim de tijd krijgt u te installeren en het schip te bekijken. Hierna ontvangstdiner en informatie over de reis. Wanneer een ieder geinformeerd is over veiligheid, gaan we de zeilen heisen en richting de Orkney eilanden die we in de loop van de volgende dag hopen te bereiken.

Aberdeen is na Glasgow en Edinburgh de 3e stad van Schotland. Door de 2 universiteiten die zich in de stad bevinden, is Aberdeen een echte studentenstad. De University of Aberdeen werd al opgericht in 1495. Bijnamen van de stad zijn Granite City (graniet stad), the Grey City (grijze stad) and the Silver City with the Golden Sands (zilveren stad met gouden stranden). De eerste twee bijnamen worden zo genoemd omdat er veel granieten (grijze) gebouwen in de stad zijn. Een aanrader is het Aberdeen Maritime Museum vlakbij de haven, in de historische straat Shiprow. In dit museum wordt het verhaal verteld over de relatie tussen Aberdeen en de Noordzee. Daarnaast vind je hier ook een collectie foto’s en schilderijen over schepen en andere dingen die met de zee te maken hebben.

Dag 2 : Aankomst Orkney eilanden ( Kirkwal )

In de loop van de dag komen wij aan op de Orkney eilanden op het eiland Mainland. De Orkney-eilanden, vormen een groep van ongeveer 200 kleine eilanden in Noord-Schotland. De eilanden liggen ongeveer 16 km uit de kust, ten noorden van Caithness. Het grootste eiland staat bekend als Mainland. In totaal zijn ongeveer 20 van de eilanden bewoond. De hoofdplaats is Kirkwall en het raadsgebied heeft 19.500 inwoners. Kirkwall is de hoofdstad van de Orkney eilanden. Karakteristiek is de Saint Magnus Cathedral, gebouwd tussen 1137 en 1152. Het is de meest noordelijk gelegen kathedraal in Groot-Brittannië.

Dag 3: Kirkwal

Vandaag liggen we stil in Kirkwall zodat u de gelegenheid heeft om de beroemde Highland park en Scapa distillerij te bezoeken. En natuurlijk maken wij een mooie tour naar de hoogtepunten van de eilanden zoals Skara Brae en de Stones of Stenness en Broch of Gurness, gelegen op het noordelijk deel van Mainland, en het Grain Earth House in Kirkwall.
The Ring of Brodgar, Orkney

Dag 4: Stromness

Na een heerlijk ontbijt varen eerst naar Stromness. Een prachtige tocht langs de indrukwekkende kust. Tegen de avond met gunstig tij vertrekken we naar Storneway op het eiland Lewis and Harris.

Dag 5: Stornoway

Stornoway is een drukke vissershaven en ook de enige stad op Lewis. Er zijn goede wegen die langs de kust voeren met kleine dorpjes en het wat meer bergachtige zuidwesten met zijn witte zandstranden. De westkust van het eiland Harris bestaat uit een reeks adembenemende stranden, die allemaal worden geflankeerd door duinen en de plaatselijke Machair (de plantsoort die uniek is voor deze eilanden). Met de normale bus diensten kunt u het gehele eiland bezichtigen. In Harris is een nieuwe whisky distilleerderij die het bezoeken waard is.

Dag 6 en 7: Skye en Portree

Vandaag bezoeken wij op onze rondreis Skye, één van de grootste eilanden. Het eiland Skye is een absolute must en etaleert een aantal van de meest indrukwekkende landschappen: scherpe heuvels, schilderachtige kusten, een whisky distilleerderij en heel wat bezienswaardigheden. Wij gaan naar de hoofdplaats Portree. De volgende dag gebruiken wij om het eiland te ontdekken en een bezoek aan Talisker mag niet ontbreken.

Dag 8: Rum (Small Islands)

Het eiland Rum is één van de binnen Hebriden. Het eiland telt ca. 30 inwoners. Een bekend bouwwerk op het eiland is Kinloch Castle. In de namiddag zetten we koers naar Tobermory. We zeilen langs de schitterende Schotse Westkust en Hebriden, waar de ruimte en vergezichten op het eiland Mull ons de schoonheden van het ongerepte Schotland laten zien.

Dag 9: Tobermory

In Tobermory kunt u een bezoek brengen aan de whiskydistilleerderij waar u een rondleiding kunt krijgen, of u kunt een bezoek brengen aan het kleine Mull museum of Marine Exhibition waar aandacht is voor de lokale wateren en de activiteiten in de haven. In de loop van de namiddag varen we langs Duart Castle naar Oban.

Dag 10: Oban

Helaas is het na een uitgebreid ontbijt, tijd om afscheid te nemen. Om 12:00 uur vertrekt de transfer naar Edinburgh.

Foto's reis »
klik voor vergroting
Foto's schip »
klik voor vergroting

Foto's accomodatie »
klik voor vergroting

Route

De Flying Dutchman