Natuur / cultuurreizen Schotland: spannend, avontuurlijk en mystiek.

Natuur en cultuurreizen zijn bijzondere zeilvakanties in Schotland met veel tijd om aan land rond te kijken. De bemanning wijst u waar u mooie wandelingen kunt maken of neemt u mee.

Met de Flying Dutchman gaat u langs de schitterende Westkust en de eilanden van de Hebriden. Tijdens het zeilen ziet u de de grillige kust van Schotland met verrassende baaien en verstilde vissersdorpen. Het wildleven van dolfijnen, walvissen en Jan van Genten biedt een constant spektakel op het water en in de lucht.  Zeilen is een fantastische manier om de hectiek van alledag achter te laten en verborgen plaatsen te verkennen.  Vergaap je aan de prachtige, grillige kliffen en verlaten stranden. Trek de wandelschoenen aan en/of bezoek een whisky distilleerderij .

Reizen  in Schotland zonder wisselen van hotel, in- en uitpakken en met bus, auto of trein verder reizen. Uniek aan onze reizen is dat accommodatie, activiteit en vervoer gecombineerd worden. U reist in de wetenschap dat alles is geregeld en dat u gastvrij word ontvangen.  Een reis met de Flying Dutchman is een bijzondere ervaring.  De sfeer is informeel en, met maximaal 22 man, kleinschalig.

Sailing on a sunny day is the nearest thing to heaven anyone will ever get on this earth….

Small Islands, Skye & Mull

2 tot 10 Augustus 2019 … 9 dagen € 1185,-

De Small Islands zijn een stuk of 6 eilandjes van de Binnen-Hebriden, met o.a. Eigg, Rum, Canna en Muck. Skye is een populair en prachtig eiland.

Highlands & Loch Ness

10 tot 13 Oktober 2019 … 4 dagen € 335,-
Van de West naar de Oostkust dwars door de Highlands via het Caledonia kanaal, één van de mooiste water wegen ter wereld.