Muziek-en Whiskyreis Schotland

16 tot 23 September 2019 … 8 dagen € 985,-
Volgeboekt
Een combinatie van zeilen, muziek spelen en het bezoeken van beroemde Whisky distilleerderijen. Hoogtepunt is het unieke Jura muziek Festival.Op deze reis gaan er tenminste twee goede muzikanten mee die anderen kunnen inspireren en waarvan we kunnen genieten met een glas levenswater (whisky)  in de hand.  Elke dag live muziek met onze muzikanten, die er naar hartelust op los spelen en jammen, ‘s avonds in de lokale pub of op het schip. Iedereen. die folkmuziek, whisky en Schotland een warm hart toedraagt, kan meedoen en meegaan.
We zeilen zoveel mogelijk naar plaatsen waar traditionele Schotse live muziek gespeeld wordt.
Deze reis onderscheidt zich van andere reizen omdat niets hoeft of vooraf vaststaat.
We gaan muziek maken en genieten van de schitterende natuur en de avonturen die we beleven.Als unieke afsluiting van deze reis gaat het naar http://www.juramusicfestival.com een schitterend muziek evenement.

In / Uitschepen

Inschepen: 16 september vanaf 18.00 uur.
Afschepen: 23 september 10.00 uur.

Om in Oban te komen is de bus het beste vervoermiddel of u naar Edinburgh of naar Glasgow vliegt maakt niet veel uit (15 min.) Vanaf beide vliegvelden gaat elke 30 minuten een transferbus naar Glasgow busstation Buchanan hiervandaan vertrekt weer de bus naar Oban. Meer informatie: http://www.citylink.co.uk  Als u met de trein wilt gaan dan ook eerst naar Glasgow met de bus en vervolgens kunt u vanaf Glasgow de trein nemen. https://www.scotrail.co.uk/home

Klm vliegt naar Edinburgh en Glasgow.
EasyJet vliegt naar Edinburgh, Glasgow en  Newcastle.
Flybe Vliegt naar Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Inverness.
Ryanair vliegt alleen naar Edinburgh.

Wij geven u graag persoonlijk advies  hoe u het beste  naar en van het schip reist.
Bel 0031 653231627

Meer informatie :https://www.ontdekschotland.nl/reisinformatie-schotland/

Kosten
Omdat onze tweepersoons hutten verschillend van grootte zijn, hebben we ze daarom ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  ………………………… € 985,- per persoon
Standaard plus………………………… € 1085,-per persoon
Eénpersoons hut……….………………€ 1485,- Beperkt beschikbaar.

Inclusief

Inbegrepen:

  • Op basis van tweepersoonshut  met douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken.
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok-Gids
  • Gebruik van Zodiak voor landingen.
  • Volpension ( twee maal diner aan land op eigen kosten)

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is Nederlands en spreken Engels en Duits. Onze gasten van deze zeilreis komen uit o.a.uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Informatie en Boekingen
Aanvraag boeking en informatie:  Muziek-en Whiskyreis Schotland

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een boeking voor uw reis aanvragen.
U ontvangt hierna een boekingsformulier, uw reservering is pas definitief na ondertekening en verzending hiervan.

Wij staan u natuurlijk ook telefonisch graag te woord via 06 532 316 27 (ma t/m vr 09:00 - 21:00, zaterdag 10:00 - 17:00).

Aantal personen

Naam

Adres

PC en Plaats

Telefoon

E-mail

Opmerkingen

[honeypot honeypot-85]

 

Mogelijk reisschema

Muziek-en Whiskyreis Schotland : Deze zeilreis gaat door het mooiste gedeelte van Schotland met nog ongerepte en wilde natuur. De ruige schoonheid van de bergen, de grillige kust met verrassende baaien en rustige vissersdorpen, de exotische aanblik van de eilanden in de verte… men moet het minstens eenmaal in zijn leven gezien hebben.

Dag 1: Oban

Wij beginnen onze Muziek-en Whiskyreis Schotland in Oban, een gezellig vissersplaatsje gelegen in een schitterende baai. Hier bevindt zich ook de beroemde Oban Whisky distilleerderij die zeker een bezoek waard is. U maakt kennis met de bemanning en met de andere gasten tijdens een heerlijk welkomstdiner met een muzikale noot. Vervolgens heffen we, met een glas levenswater ( whisky), het glas op een prachtige reis.

Dag 2: Tobermory

Na een ochtend in Oban te hebben doorgebracht, zetten we koers naar Tobermory.  We zeilen tussen Morvern en Mull, een mengeling van ruw berglandschap en rustige zeearmen. Onderweg passeren we Duart Castle op enkele meters afstand, een imponerend gezicht. Tobermory is een schilderachtig en kleurrijk vissersdorp met zijn bekende  distilleerderij die wij natuurlijk kunnen bezoeken.  Het is de hoofdplaats van het eiland Mull met een zeer gezellig centrum en één van de gezelligste en mooiste pubs van Schotland: de Mishnish, waar we misschien muziek gaan spelen tot in de late uurtjes.

Dag 3: Staffa en Iona

Op onze Muziek-en Whiskyreis Schotland proberen we zoveel mogelijk te zeilen en zetten vandaag koers naar Staffa. Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, 70 m lang en 20 m hoog, is hulpeloos ten opzichte van de constante golfslag van de Atlantische oceaan. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot “Hebridean Ouverture”. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan.

Aan de Zuid-West punt van Mull ligt het kleine eiland Iona. In het Gealic/keltisch Chaluim Chille: het eiland van Colm Cille, een Ierse priester en prins die later sint Columba zou worden. Dit kleine eiland heeft een unieke plaats in de geschiedenis van Schotland en ontsteekt de fantasie van duizenden die hier elk jaar naar toe reizen, zoals monniken, pelgrims, clanhoofden en koningen. We bezoeken dit eiland en in de luwte van het eiland zoeken wij een beschutte ankerplaats waar wij overnachten.

Dag 4 :  Colonsay

Na een heerlijk ontbijt gaan we op weg naar Colonsay wat  een eiland is in de Binnen Hebriden van Schotland. Het is 13 km. lang en met 4,8 km op zijn breedst. Het landschap is gevarieerd, met een aantal prachtige zandstranden. Het hoogste punt van het eiland is Carnan Eoin, 143 meter boven de zeespiegel. Er is een verscheidenheid van verwoeste heuvelforten op het eiland en heeft een inwonertal van 124 mensen.

Het eiland heeft een kleine boekhandel gespecialiseerd in boeken van plaatselijk belang; het is ook de thuisbasis van het Huis van Lochar uitgeverij, die gespecialiseerd is in de Schotse geschiedenis. Er is een hotel met uitzicht op de haven,  een café, een bakkeri,j een winkel en een postkantoor. In 2007 werd de Colonsay brouwerij geopend, een micro-brouwerij met twee mensen in dienst en heel lekker bier.  Colonsay is het kleinste eiland in de wereld met een eigen brouwerij.

Dag 5 en 6 : Islay & Jura

De Whiskyreis Hebriden voert ons vandaag eerst naar Islay en wel naar de beroemde distilleerderij Bunnahabhain waar we een fraaie rondleiding krijgen. Vervolgens gaan we naar Jura. Het eiland  is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid, 6000  herten overtreffen de menselijke populatie van 180. Natuurlijk gaan we het beroemde Isle of Jura Music Festival met elkaar bezoeken.

Het ‘Isle of Jura Music Festival’ is georganiseerd om kansen te bieden aan jongeren om hun muziekale vaardigheden te verbeteren en deze  verder te ontwikkelen. Door jaarlijks topklasse muzikanten uit te nodigen om te komen spelen en workshops te geven is de inspiratie die ze bieden van onschatbare waarde.

Het eiland heeft een schat aan muzikaal talent. Naast Pete Smoke en de Roaches, een van de beste coverbands aan de westkust, is er RSAMD graduate en fiddle speler Simon Moran van Deoch n Dorus; zijn singer / songwriter broer Danny Moran, een top traditionele muzikant nu gevestigd in Dublin; hun lokale partner in ‘crime’ van ‘Cum-A Dol’, de uitstekende accordian-speler Graham Rozga, de getalenteerde muzikanten van Birlinn Brew en een van de stalwarts van de West Coast-stijl, David MacDonald is een gevestigde boxspeler en bracht twee albums uit met de Jura Ceilidh Band.

Dag 7 : Schotse Westkust

Deze dag is een mooie zeildag terug naar Oban, onderweg genieten we van de ongerepte, wilde natuur van de eilanden aan de Schotse Westkust.
De ruige schoonheid van , de stilte op het water, de onbeschrijfelijke vergezichten, de grillige kust met verrassende baaien en rustige vissers dorpjes. Vanavond gaan we genieten van een heerlijk diner en spelen uiteraard nog muziek met elkaar.

Dag 8: Oban

Muziek-en Whiskyreis Schotland: het was een geweldige en afwisselende week en we hebben op een unieke manier het betoverende Schotland gezien. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid van elkaar te nemen.

Foto's reis
klik voor vergroting
Foto's schip
klik voor vergroting

Foto's accomodatie
klik voor vergroting

De Flying Dutchman