Muziek en Whisky in Schotland

12 tot 17 Mei 2019 … 6 dagen € 785,-

Een prachtige muziek- en whiskyreis door Schotland, een combinatie van zeilen, muziek spelen en het bezoeken van beroemde Whisky distilleerderijen.Deze reis onderscheidt zich van andere reizen omdat niets hoeft of vooraf vaststaat. Op deze reis gaan er twee professionele muzikanten mee die anderen kunnen inspireren en waarvan we kunnen genieten met een glas levenswater (whisky)  in de hand.  Elke dag live muziek met onze muzikanten, die er naar hartelust op los spelen en jammen, ‘s avonds in de lokale pub of op het schip. Iedereen die folkmuziek, whisky en Schotland een warm hart toedraagt, kan meedoen en meegaan. We zeilen naar de mooiste plekjes van Schotland.

Onze Muzikanten zijn :  Joost van Es en Bouke Feleus

Joost groeide op in een artistiek milieu, en speelt vanaf zijn kindertijd viool, in het begin bijgebracht door zijn moeder, later conservatorium geschoold. Al heel vroeg was er grote interesse in alles wat met folkmuziek, bluegrass, country te maken had, en er kwamen ook steeds meer snaarinstrumenten bij. Joost was mede oprichter van americana / folk muziekpodium Parelsessies in Utrecht (www.parelsessies.nl) waarvan hij lange tijd zelf de programmering deed. Daarnaast organiseerde hij ook losse concerten en evenementen. Sinds langere tijd maakt hij deel uit van diverse bands, ensembles en producties, waarmee hij in diverse landen speelt. In 2008 was hij officieel finalist bij de Nashville Fiddle Championships in Nashville, Tennessee (meer dan 100 deelnemers uit de hele wereld). Joost heeft meegewerkt aan een groot aantal muziek – en muziektheater producties, meestal als solist op viool maar ook op andere snaarinstrumenten.

Bouke studeerde piano, compositie en directie aan het Utrechts conservatorium. Hij speelt ook gitaar, knopaccordeon, (kleine) harp, viool, cello, alsmede enkele andere instrumenten. Zijn eerste symfonie werd opgenomen in Kiev (Ukraine) en verscheen op CD. Ook werd zijn werk gespeeld door o.a. het Noord Nederlands Orkest en Harry Sparnaay. Naast zijn internationaal werk als componist heeft Bouke een druk leven als muzikant, zowel in de bekende concertzalen als in het amusementen circuit. Uit alles wat hij doet ademt het plezier van muziek maken. De verschillende genres strekken o.m. van zigeunermuziek, Indiase muziek, Keltisch, Folk, Iers, tot Flamenco, Tango, Musette, klassiek. Zijn werkzaamheden variëren van reclame-jingles tot concerten, zowel in de bekende concertzalen als in het amusementen circuit, meestal samen met gevestigde namen, maar soms ook als solist.

In / Uitschepen

Inschepen: 12 mei vanaf 18.00 in Oban
Uitschepen: 17 mei tot 10.00 in Oban

Om in Oban te komen is de bus het beste vervoermiddel of u naar Edinburgh of naar Glasgow vliegt maakt niet veel uit (15 min.) Vanaf beide vliegvelden gaat elke 30 minuten een transferbus naar Glasgow busstation Buchanan hiervandaan vertrekt weer de bus naar Oban. Meer informatie: http://www.citylink.co.uk  Als u met de trein wilt gaan dan ook eerst naar Glasgow met de bus en vervolgens kunt u vanaf Glasgow de trein nemen. https://www.scotrail.co.uk/home

Klm vliegt naar Edinburgh en Glasgow.
EasyJet vliegt naar Edinburgh, Glasgow en  Newcastle.
Flybe Vliegt naar Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Inverness.
Ryanair vliegt alleen naar Edinburgh.

Wij geven u graag persoonlijk advies  hoe u het beste  naar en van het schip reist.
Bel 0031 653231627

Meer informatie :https://www.ontdekschotland.nl/reisinformatie-schotland/

Kosten
Omdat onze tweepersoons hutten verschillend van grootte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  ………………………… € 785,- per persoon
Standaard plus………………………… € 885,-per persoon
Eénpersoons hut……….…………….. € 1135,- ( beperkt beschikbaar)

Inclusief

Inbegrepen:

  • Op basis van tweepersoonshut  met douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken.
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok-Gids
  • Gebruik van Zodiak voor landingen.
  • Volpension ( twee maal diner aan land op eigen kosten)

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is Nederlands en spreken Engels en Duits. Onze gasten van deze zeilreis komen uit o.a.uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Informatie en Boekingen
Aanvraag boeking en informatie:  Muziek en Whisky in Schotland

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een boeking voor uw reis aanvragen.
U ontvangt hierna een boekingsformulier, uw reservering is pas definitief na ondertekening en verzending hiervan.

Wij staan u natuurlijk ook telefonisch graag te woord via 06 532 316 27 (ma t/m vr 09:00 - 21:00, zaterdag 10:00 - 17:00).

Aantal personen

Naam

Adres

PC en Plaats

Telefoon

E-mail

Opmerkingen

[honeypot honeypot-85]

Mogelijk reisschema

Dag 1: Oban

Wij beginnen onze Muziek en Whiskyreis Schotland in Oban, een gezellig vissersplaatsje gelegen in een schitterende baai. Hier bevindt zich ook de beroemde Oban Whisky distilleerderij die zeker een bezoek waard is. U maakt kennis met de bemanning en met de andere gasten tijdens een heerlijk welkomstdiner met een muzikale noot. Vervolgens heffen we, met een glas levenswater ( whisky), het glas op een prachtige reis.

Dag 2: Tobermory

Na het ontbijt wordt er een bezoek gebracht aan de beroemde Oban whisky Distileerderij en hierna zetten we koers naar Tobermory.  We zeilen tussen Morvern en Mull, een mengeling van ruw berglandschap en rustige zeearmen. Onderweg passeren we Duart Castle op enkele meters afstand, een imponerend gezicht. Tobermory is een schilderachtig en kleurrijk vissersdorp met zijn bekende  distilleerderij. Het is de hoofdplaats van het eiland Mull met een zeer gezellig centrum en één van de gezelligste en mooiste pubs van Schotland: de Mishnish, waar we misschien muziek gaan spelen tot in de late uurtjes.

Dag 3: Staffa en Colonsay

Op onze Muziek en Whiskyreis Schotland proberen we zoveel mogelijk te zeilen en zetten vandaag koers naar Staffa. Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, 70 m lang en 20 m hoog, is hulpeloos ten opzichte van de constante golfslag van de Atlantische oceaan. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot “Hebridean Ouverture”. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan.
Na een bezoek aan Staffa gaan we door naar Colonsay, een heel mooi klein eiland met een gevarieerd landschap met een aantal prachtige zandstranden. Op Colonsay leven 125 mensen er is een hotel met uitzicht op de haven, een café, een bakkerij, een winkel en een postkantoor.

Dag 4 : Islay & Jura

We varen door naar Islay, het whiskyeiland bij uitstek. Islay dankt haar roem aan de 9 distilleerderijen, die miljoenen liters vloeibaar goud produceren. Vanwege de diverse belastingen die op alcohol geheven worden, wordt wel gezegd dat dit het zwaarst belastte deel van Groot Brittannië is. We gaan naar de Bunnahabhain distilleerderij, welke in 1886 is gebouwd, en te vinden is op de noordoostelijke punt van het eiland. Na een mooi bezoek varen we verder naar het eiland Jura, een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreffen. Wij overnachten in dit verscholen klein stukje paradijs in Schotland.

Dag 5 : Jura & Oban

Na een bezoek aan het eiland en de beroemde distilleerderij zetten wij onze reis voort. We zeilen langs de schitterende Schotse Westkust richting Oban waar de ruimte en vergezichten op het eiland Jura en Mull ons de schoonheden van het ongerepte Schotland laten zien. Oban was een klein vissersdorpje met een beschutte haven, maar met de komst van een stoomschip en een spoor in 1880, werd Oban het centrum voor de afvaarten naar de binnen- en buiten hebriden. Oban is in veel films als decor gebruikt zoals: “Ring of Bright Water” en “Morven Callar”. Ook Jules Verne gebruikt Oban in zijn boek “De wonderstraal”. Vanavond genieten we van een heerlijk diner aan boord.

Dag 6 : Oban

Muziek en Whiskyreis Schotland: het was een geweldige en afwisselende week waar we op een unieke manier het betoverende Schotland hebben gezien.   Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid van elkaar te nemen.

Foto's reis
klik voor vergroting
Foto's schip
klik voor vergroting

Foto's accomodatie
klik voor vergroting

De Flying Dutchman