Muziek en Whisky in Schotland

Muziek en Whisky in Schotland

12 tot 17 mei 2019

Muziek -Whiskyreis Schotland : Met de Flying Dutchman maken we een prachtige muziek- en whiskyreis door Schotland, een combinatie van zeilen, muziek spelen en het bezoeken van beroemde Whisky distilleerderijen. Deze reis onderscheidt zich van andere reizen omdat niets hoeft of vooraf vaststaat. We gaan muziek maken en genieten van de schitterende natuur en de avonturen die we beleven.

Muziek en Whisky in Schotland

Muziek en Whisky in Schotland: Op deze reis gaan er tenminste twee goede muzikanten mee die anderen kunnen inspireren en waarvan we kunnen genieten met een glas levenswater (whisky)  in de hand.  Elke dag live muziek met onze muzikanten, die er naar hartelust op los spelen en jammen, ‘s avonds in de lokale pub of op het schip. Iedereen. die folkmuziek, whisky en Schotland een warm hart toedraagt, kan meedoen en meegaan.
We zeilen zoveel mogelijk naar plaatsen waar traditionele Schotse live muziek gespeeld wordt.

Aanvragen »

Reisdata: 

Inschepen    : 12  mei vanaf 18.00 in Oban
Uitschepen :  17   mei tot 10.00 in Oban

Prijzen:

Daar onze tweepersoons hutten verschillende van grootte zijn hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  ………………………… €  785,- per persoon
Standaard plus………………………… €   885,-per persoon
Eénpersoons hut……….…………….. €  1135,- Beperkt beschikbaar

Inbegrepen:

 • Op basis van tweepersoonshut  met douche en toilet
 • Beddengoed en handdoeken.
 • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok-Gids
 • Gebruik van Zodiak voor landingen.
 • Volpension ( twee maal diner aan land op eigen kosten)

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra entreegelden en drankjes.
 • Drankjes aan boord.
 • Aan- en afreis schip.

Mogelijk reisschema.

Muziek-en Whiskyreis Schotland : Deze zeilreis gaat door het mooiste gedeelte van Schotland met nog ongerepte en wilde natuur. De ruige schoonheid van de bergen, de grillige kust met verrassende baaien en rustige vissersdorpen, de exotische aanblik van de eilanden in de verte… men moet het minstens eenmaal in zijn leven gezien hebben.

Muziek-en Whiskyreis Schotland
Oban

Dag 1: Oban

Wij beginnen onze Muziek-en Whiskyreis Schotland in Oban, een gezellig vissersplaatsje gelegen in een schitterende baai. Hier bevindt zich ook de beroemde Oban Whisky distilleerderij die zeker een bezoek waard is. U maakt kennis met de bemanning en met de andere gasten tijdens een heerlijk welkomstdiner met een muzikale noot. Vervolgens heffen we, met een glas levenswater ( whisky), het glas op een prachtige reis.

 

Muziek-en Whiskyreis Schotland
Tobermory

Dag 2: Tobermory

Na een ochtend in Oban te hebben doorgebracht, zetten we koers naar Tobermory.  We zeilen tussen Morvern en Mull, een mengeling van ruw berglandschap en rustige zeearmen. Onderweg passeren we Duart Castle op enkele meters afstand, een imponerend gezicht. Tobermory is een schilderachtig en kleurrijk vissersdorp met zijn bekende  distilleerderij. Het is de hoofdplaats van het eiland Mull met een zeer gezellig centrum en één van de gezelligste en mooiste pubs van Schotland: de Mishnish, waar we misschien muziek gaan spelen tot in de late uurtjes.

 

 

 

 

Muziek-en Whiskyreis Schotland
Staffa

Dag 3: Staffa en Iona

Op onze Muziek-en Whiskyreis Schotland proberen we zoveel mogelijk te zeilen en zetten vandaag koers naar Staffa. Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, 70 m lang en 20 m hoog, is hulpeloos ten opzichte van de constante golfslag van de Atlantische oceaan. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot “Hebridean Ouverture”. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan.

Aan de Zuid-West punt van Mull ligt het kleine eiland Iona. In het Gealic/keltisch Chaluim Chille: het eiland van Colm Cille, een Ierse priester en prins die later sint Columba zou worden. Dit kleine eiland heeft een unieke plaats in de geschiedenis van Schotland en ontsteekt de fantasie van duizenden die hier elk jaar naar toe reizen, zoals monniken, pelgrims, clanhoofden en koningen. We bezoeken dit eiland en in de luwte van het eiland zoeken wij een beschutte ankerplaats waar wij overnachten.

Dag 4 en 5:  Colonsay

Na een heerlijk ontbijt gaan we op weg naar Colonsay wat  een eiland is in de Binnen Hebriden van Schotland. Het is 13 km. lang en met 4,8 km op zijn breedst. Het landschap is gevarieerd, met een aantal prachtige zandstranden. Het hoogste punt van het eiland is Carnan Eoin, 143 meter boven de zeespiegel. Er is een verscheidenheid van verwoeste heuvelforten op het eiland en heeft een inwonertal van 124 mensen.

Het eiland heeft een kleine boekhandel gespecialiseerd in boeken van plaatselijk belang; het is ook de thuisbasis van het Huis van Lochar uitgeverij, die gespecialiseerd is in de Schotse geschiedenis. Er is een hotel met uitzicht op de haven,  een café, een bakkeri,j een winkel en een postkantoor. In 2007 werd de Colonsay brouwerij geopend, een micro-brouwerij met twee mensen in dienst en heel lekker bier.  Colonsay is het kleinste eiland in de wereld met een eigen brouwerij.

Muziekreis Schotland
Colonsay

Dag 6: Schotse Westkust

Deze dag is een mooie zeildag terug naar Oban en onderweg genieten we van de ongerepte, wilde natuur van de eilanden aan de Schotse Westkust. De ruige schoonheid van Mull, de stilte op het water, de onbeschrijfelijke vergezichten, de grillige kust met verrassende baaien en rustige vissers dorpjes. Vanavond gaan we genieten van een heerlijk diner en spelen uiteraard nog muziek met elkaar.

 

Dag 7 : Oban

Muziek-en Whiskyreis Schotland: het was een geweldige en afwisselende week en we hebben op een unieke manier het betoverende Schotland gezien.   Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid van elkaar te nemen.

Muziek-en Whiskyreis Schotland
Flying Dutchman

Whiskyreis Skye : een onvergetelijke  ontdekkingsreis met de Flying Dutchman. Wij  bezoeken zeer nieuwe maar ook heel oude beroemde Whisky distilleerderijen. Onze reis start in Oban en gaat door naar Mull en Skye waar we onderweg de prachtige westkust van Schotland kunnen bewonderen.

Inschepen:    Oban  29 april vanaf 18.00 uur
Uitschepen:  Oban   6   mei om 10.00 uur.

Prijzen:

Onze tweepersoons hutten zijn ingedeeld in 2 categorieën, daar ze verschillende van grootte zijn. Alle hutten hebben een eigen douche en toilet  met patrijspoort. Prijzen zijn  per persoon.

Standaard tweepersoons hut  ……………..€  985,-
Standaard tweepersoonshut plus……….  €  1085,-
Eenpersoonshut Beperkt beschikbaar….€  1470,,-

Inbegrepen: 

 • Halfpension
 • Op basis van eigen douche en toilet, incl. beddengoed en handdoeken
 • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
 • Gebruik zodiak voor landingen.

Niet inbegrepen:

 • Aan- en afreis naar het schip
 • Exclusief drankjes
 • Eventuele extra entreegelden en drankjes.

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning  is Nederlands en spreken Engels en Duits.. Onze gasten komen o.a. uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Oostenrijk.

Voor vragen bel Klaas : 06 53231627

Mogelijk reisschema:      

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1: Oban

De Whiskyreis Skye begint in Oban, een gezellig vissersplaatsje gelegen in een mooie baai.
Vanaf 18.00 uur wordt u aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en medepassagiers. Hierna volgt een welkomstdiner met een kleine Whiskyproeverij en heffen wij het glas op een mooie reis.

Whiskyreis Skye
Oban

Dag 2 : Ardnamurchan

Na een heerlijk ontbijt gaan we een rondleiding maken bij de Oban Whisky distilleerderij.
Dit is een interessante en duidelijke rondleiding waar je vaten ziet met een inhoud van 35.000 liter! Natuurlijk is er een mogelijkheid tot proeven en kopen. Na de lunch gaan we naar Mull. De ruimte en vergezichten op het eiland Mull laten ons de schoonheden van het ongerepte Schotland zien. Natuurlijk zeilen wij vlak langs het prachtige Duart Castle, wat zeker vanaf het water een prachtig en imponerend gezicht is. Na een schitterende dag met heel veel foto momenten gaan wij voor anker vlak bij de drie jaar oude Ardnamurchan distilleerderij. Het is een wonderschone plaats waar wij geheel beschut kunnen genieten van al het natuurschoon.

Whiskyreis Skye
Duart Castle

Dag 3: Tobermory

Na een mooi bezoek aan de moderne Ardnamurchan distilleerderij gaan we naar het schilderachtige vissersplaatsje Tobermory met zijn gekleurde huisjes aan het water en zijn kleine, maar beroemde whisky distilleerderij. In Tobermory kunt u een bezoek brengen aan de whiskystokerij waar u een rondleiding kunt krijgen, aan het kleine Mull museum en aan de Marine exhibition waar aandacht is voor de lokale wateren en de activiteiten in de haven.

Whiskyreis Skye
Tobermory 

Dag 4: Noordwest kust en Skye

Vandaag maken we er een mooie zeildag van en gaan we naar Skye . Isle of Skye is één van de grootste eilanden van Schotland en ligt naast de noordwestelijke hooglanden. Het behoort tot de binnen hebriden. Het noordwesten van Schotland is behoorlijk ruig en bergachtig en dat geldt ook voor Skye. U vindt hier alleen kleine dorpen zoals Broadford, Uig maar Portree behoort tot de grootste nederzetting. Bepaalde delen van het eiland hebben de status van National Scenic Area, dus extra de moeite waard zou je kunnen zeggen. Dit zijn het schiereiland Trotternish in het noorden en de Cuillin Hills in het centrum.
We varen naar het piepkleine dorpje Carbost waar we afmeren aan de oude steiger van Talisker.

Whiskyreis Skye
Skye
Whiskyreis Skye
Portree

Dag 5 : Skye

Onze Whiskyreis Skye kan natuurlijk niet zonder een bezoek aan Talisker. Na een heerlijk ontbijt gaan we op bezoek bij de Talisker distilleerderijen en daarna kan iedereen op eigen wijze Skye verkennen. Met de regionale bus kan men uitstekend het zeer bijzondere eiland verkennen en genieten van de prachtige vergezichten. U moet zeker het gezellige hoofdstadje van Skye, Portree niet vergeten te bezoeken.

Whiskyreis Skye
Eigg

Dag 6: Eigg

Wij zeilen naar Eigg één van de prachtige small islands. De natuur op deze eilanden is fenomenaal, de kusten zijn ruig en het landschap is fantastisch mooi. Bovendien kan je er vele vogels observeren. Onderweg maak je kans op het zien van dolfijnen en walvissen.

Dag 7 : Schotse Westkust en Drimnin

We genieten vandaag van de ongerepte, wilde natuur van de eilanden aan de Schotse Westkust.
De ruige schoonheid van de small Islands, de stilte op het water, de onbeschrijfelijke vergezichten, de grillige kust met verrassende baaien en rustige vissersdorpen en de schitterende aanblik van de eilanden in de verte.
Er bestaat een grote kans om onderweg dolfijnen te zien waardoor het een schitterende terugreis naar Oban wordt!
We maken nog een stop en bezoeken de spiksplinternieuwe distilleerderij  Drimnin op het schiereiland Morvern. Na aankomst in Oban genieten we nog van een heerlijk diner aan boord met elkaar op deze laatste avond.

Whiskyreis Skye
Drimnin op Morvern

 

Dag 8: Oban

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van elkaar en de onvergetelijke Whiskyreis Skye in Schotland.

Whiskyreis in Skye
Noordpier Oban