Mountainbike & Sail in Schotland

3 – 8 juni 2019 (6 dagen)  NIEUW
Try Out  prijs (lees voorwaarden)
€ 475,-
Dit is de eerste keer dat mountainbiken wordt gecombineerd met een Tall Ship in Schotland. Een unieke combinatie van accommodatie, activiteit en vervoer.Op deze try out willen wij alleen deelnemers die houden van het ontdekken en het avontuur. Het thema van deze allereerste mountainbike & sail tour is het zoeken en ontdekken van prachtige mountainbike trails in Schotland waarvan we gezamenlijk prachtige foto’s en een mooie video maken.
Het is een Try out, waar ook dingen fout kunnen lopen maar waar je ook prachtige trails ontdekt.Deelnemers betalen slechts 475 euro plus mountainbike huren tegen kostprijs ( 120 euro ) Maximale groepsgrootte van 15 personen.Aan boord is alles geregeld en je wordt gastvrij ontvangen. De sfeer aan boord van de Flying Dutchman is informeel en met maximaal 15 personen zeer comfortabel. Schotland is het land van mountainbiketochten – kijk maar naar het landschap! Een schitterende afwisseling van bergen en heuvels, prachtige bossen en meren met adembenemende vergezichten. Ook de vele ongerepte eilanden en grillige kustlijnen maakt Schotland een unieke bestemming voor elke mountainbiker.

In / Uitschepen
Inschepen    op 3 juni …. 14.00   Oban Northpier.
Ontschepen op 8 juni … .10.00   Oban Northpier.
Kosten

De prijzen zijn in twee categorieën verdeeld omdat de tweepersoonshutten van verschillende grootte zijn. Alle prijzen zijn per persoon bij een verblijf in: Standaar……….. €   475, –
Standaard plus hut ……………………………… .€    575, –
Eenpersoonshut (beperkt aantal) …………….€   685, –

Inclusief

Inbegrepen:

 • Cabine  met douche en toilet
 • Lakens en handdoeken
 • Bemanning, bestaande uit kapitein, stuurman en kok
 • Ervaren Schotse Gids
 • Zodiac om aan wal te gaan
 • Volpension incl. koffie, thee, melk en sap bij de maaltijden.

Niet inbegrepen:

 • Aankomst en vertrek van / naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra entreegelden en drankjes
 • drankjes aan boord
 • Vervoer per minibus voor de terugreis van Oban naar Glasgow (naar het vliegveld en het busstation van Buchanan) kan op aanvraag worden geboekt, GBP 35, – per persoon.
 • Mountainbike met uitrusting (huur is 120 Euro)

We reizen met een internationaal reisgezelschap. Onze gasten komen uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland. De bemanning van de Flying Dutchman is Nederlands maar spreekt goed Engels.

We beantwoorden graag al uw vragen, u kunt bellen op: 0031 653231627

Informatie en Boekingen
Aanvraag boeking en informatie:  Mountainbike & Sail in Schotland

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een boeking voor uw reis aanvragen.
U ontvangt hierna een boekingsformulier, uw reservering is pas definitief na ondertekening en verzending hiervan.

Wij staan u natuurlijk ook telefonisch graag te woord via 06 532 316 27 (ma t/m vr 09:00 - 21:00, zaterdag 10:00 - 17:00).

Aantal personen

Naam

Adres

PC en Plaats

Telefoon

E-mail

Opmerkingen

[honeypot honeypot-85]

Mogelijk reisschema

Het aangegeven programma is een leidraad. Veranderingen als gevolg van weersinvloeden, stroming en wind zijn mogelijk. Flexibiliteit is vereist voor deze reis.

Dag 1: Aankomst in Oban

U komt aan in Oban, een gezellig vissersdorp in een prachtige baai. Oban is ook wel bekend als de parel van de West Highlands, met zijn kronkelende steegjes en pittoreske baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersboten.
De Flying Dutchman is afgemeerd aan de Noordpier, op minder dan honderd meter van de beroemde whiskydistilleerderij Oban. U wordt aan boord verwelkomd en leert bemanning en de andere passagiers kennen. Daarna is er een uitgebreid diner en heffen we het glas op een mooie reis.

Dag 2: Mull

Mull is het op twee na grootste eiland in West-Schotland. Onderweg passeren we het prachtig gerestaureerde Duart-kasteel, een indrukwekkend gezicht. Onze bestemming voor deze dag is Salen, welke we na de lunch bereiken. Vanaf hier gaat u met de mountainbike  verder. Er zijn schitterende trails die het mogelijk maken om van Salen naar Tobermory te biken.
Afstand 50 km ……. 3-5 uur (gemiddeld).  De Flying Dutchman vaart verder naar het pittoreske vissersdorpje Tobermory waar wij elkaar weer treffen.

Dag 3: Morvern Monster (zwaar)  

Na een heerlijk ontbijt varen we naar Lochaline (3 uur varen) waar de mountainbike’s aan land worden gezet. Dit noordwestelijke puntje van Schotland is alleen al de moeite waard om te bezoeken. Het is een prachtig gebied met uitzicht op Mull en Ardnamurchan.
De route omvat twee zware beklimmingen met heftige afdalingen. Let op oude mijlposten op de route van Doirlinn naar Drimnin, die in 1880 werd gebouwd als onderdeel van een werklozen project.  Afstand 41 km / op vaste paden 7 km, op ‘wilde paden’ 34 km. Hoogteverschil: 950m. Tijd: tussen 3,5 en 5,5 uur

Dag 4: Ben Nevis

Vandaag heeft u keuze uit twee route’s : 1 Ronde van Ben Nevis (65 km, Zwaar) of : In de schaduw van Ben Nevis (45 km, Gemiddeld). Er is een extra gids voor de Ben Nevis Tour. Deze tour is een fantastische track met een mix van single-track, snelle afdalingen, grote beklimmingen en af ​​en toe een lopen met de fiets. Voeg hier een fantastisch berglandschap aan toe waar vier Munros ( bergen van meer dan 3000 meter), het ruige berglandschap domineren en u heeft een unieke mountainbike-ervaring . Maar onderschat het niet, u bevindt zich in een zeer afgelegen gebied. : 66 km / op vaste paden 3 km, op ‘wilde paden’ 63 km. Hoogteverschil: 1.215 m. Tijd: tussen 5 en 8 uur. (Zwaar)

In de schaduw van Ben Nevis: deze route richt zich meer op de geschiedenis en hoogtepunten rond het gebied rond Fort William. De route leidt naar de ruïnes van Inverlochy Castle en langs het Caledonian Canal met de Neptune staircase. Dit is met 8 sluizen, het langste sluiscomplex in Groot Brittanie. U kunt zien hoe Ben Nevis de omgeving domineert en u kunt genieten van prachtige vergezichten. Een zeer mooie route, die ook heel gemakkelijk is. Afstand 45 km .- Hoogte 485 m .- tijd 3-5 uur. (Moderaded)

Dag 5: Route Ballachulish Blast (gemiddeld)

Een mooie route die eerst door de bergen gaat en vervolgens door de bossen. Hij gaat voor een groot deel langs Loch Linnhe en Loch Leven met prachtige uitzichten. In het bos zijn er een aantal tracks die door de lokale mountainbikers worden gebruikt voor wedstrijden, die we ook gaan verkennen. Afstand: 26 km / op vaste paden 2 km, op ‘wilde paden’ 24 km – Hoogteverschil: 490 m – Tijd: 2 tot 4 uur. (Gemiddeld)

Dag 6: Vertrek vanuit Oban

Helaas eindigt onze Mountainbike & Sail vandaag na een veelbewogen week. Na een goed ontbijt neemt u afscheid van de Flying Dutchman en haar bemanning. U heeft een gevarieerde week meegemaakt waarin u op een unieke manier het betoverende Schotland hebt gezien en misschien zelfs hebt leren waarderen.

Foto's reis
klik voor vergroting
Foto's schip
klik voor vergroting

Foto's accomodatie
klik voor vergroting

De Flying Dutchman