Mountainbike & Sail in Schotland

1 – 7  juni 2020 …7 dagen    €   975, –
Mountainbiken in combinatie met een Tall Ship in Schotland. Uniek: activiteit, transport en accommodatie zijn fantastisch gecombineerd. En wij bezoeken de wereldbeker mtb in Fort William.Schotland is een bestemming van wereldklasse die iets te bieden heeft voor elke mountainbiker; van speciaal gebouwde paden tot natuurlijke, wilde routes in het fantastische landschap. Kijk naar het landschap in de heuvels, glens en bossen vindt u de mooiste trails, en  de meest adembenemende omgeving denkbaar.
Mountainbike & Sail is een unieke combinatie van accommodatie, activiteit en vervoer. Aan boord is alles geregeld wordt je gastvrij ontvangen. De sfeer aan boord van de Flying Dutchman is informeel en met maximaal 18 personen zeer comfortabel. Schotland heeft een schitterende afwisseling van bergen en heuvels, prachtige bossen en meren met adembenemende vergezichten. Ook de vele ongerepte eilanden en grillige kustlijnen maakt Schotland een unieke bestemming voor elke mountainbiker.

Dit zijn uw Gidsen:

Even voorstellen,
Wij zijn Janet en Karst en zijn jullie gidsen bij de Sail Mountainbikereis met de Flying Dutchman. Gezonde begin vijftigers die genieten van het buitenleven en sporten in één. Getrouwd en woonachtig in Kampen en werkzaam in de sportmassage – hardlooptraining (Janet) en IT – Sportmassage – Dronepiloot (Karst).

In onze vrije tijd sporten we veel in diverse disciplines (o.a Hardlopen, Mountainbike, Triathlon, Schaatsen) waarbij beleven voorop staat.

Bij het gidswerk over de Schotse eilanden nemen wij jullie als deelnemers mee om te genieten van de onaangetaste Schotse natuur in een sociale ontspannen sfeer.

Ons uitgangspunt is dat je aan het eind van elke dag een verhaal hebt die je bij blijft en later thuis met een glimlach vertelt.

Na inspanning belonen wij ons zelf altijd met een biertje of een ander drankje, en wij weten dat die altijd klaar staat op de Flying Dutchman.

Wij hopen jullie te mogen begroeten in de haven van Oban aan boord van de Flying Dutchman.

Sportieve groet, Janet & Karst

 

 

 

 

 

 

 

 

In / Uitschepen
Inschepen    op 1 juni …. 17.00   Oban Northpier.
Ontschepen op 7 juni … .10.00   Oban Northpier.
Kosten
De prijzen zijn in twee categorieën verdeeld omdat de tweepersoons hutten van verschillende grootte zijn.
Alle hutten hebben douche en toilet. De prijzen zijn per persoon bij een verblijf in:
Standaard Hut ………………………………………. €   975, –
Standaard plus hut ……………………………… .€   1075, –
Eenpersoons hut (beperkt aantal) …………..€  1385, —
Inclusief

Inbegrepen:

 • Cabine  met douche en toilet
 • Lakens en handdoeken
 • Bemanning bestaande uit kapitein, stuurman en kok
 • Ervaren Gidsen die de route al gefietst hebben
 • Zodiac om aan wal te gaan
 • Volpension incl. Lunchpakket voor onderweg. Exclusief 1 x diner aan land op eigen kosten.

Niet inbegrepen:

 • Aankomst en vertrek van / naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra entreegelden en drankjes
 • drankjes aan boord, tips crew
 • Vervoer per minibus voor de terugreis van Oban naar Glasgow (naar het vliegveld en het busstation van Buchanan) kan op aanvraag worden geboekt, GBP 35, – per persoon.
 • Mountainbike met uitrusting (huur is 135 Euro)

We reizen met een internationaal reisgezelschap. Onze gasten komen o.a. uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland, Zweden en Schotland. De bemanning van de Flying Dutchman is Nederlands maar spreekt goed Engels.

We beantwoorden graag al uw vragen, u kunt bellen op: 0031 653231627

Informatie en Boekingen
Aanvraag boeking en informatie:  Mountainbike & Sail in Schotland

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een boeking voor uw reis aanvragen.
U ontvangt hierna een boekingsformulier, uw reservering is pas definitief na ondertekening en verzending hiervan.

Wij staan u natuurlijk ook telefonisch graag te woord via 06 532 316 27 (ma t/m vr 09:00 - 21:00, zaterdag 10:00 - 17:00).

Aantal personen

Naam

Adres

PC en Plaats

Telefoon

E-mail

Opmerkingen

[honeypot honeypot-85]

Mogelijk reisschema.

Het aangegeven programma is een leidraad. Veranderingen als gevolg van weersinvloeden, stroming en wind zijn mogelijk. Flexibiliteit is vereist voor deze reis.

Dag 1: Aankomst in Oban

U komt aan in Oban, een gezellig vissersdorp gelegen aan een prachtige baai. Oban is ook wel bekend als de parel van de West Highlands, met zijn kronkelende steegjes en pittoreske baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersboten.
De Flying Dutchman is afgemeerd aan de Noordpier, op minder dan honderd meter van de beroemde whisky distilleerderij Oban. U wordt aan boord verwelkomd en leert de bemanning en de andere deelnemers kennen. Daarna is er een heerlijke maaltijd en heffen we het glas op een mooie reis.

Dag 2: Tobermory (Fishnish)

Na een uitgebreid ontbijt vertekken we naar Mull. Mull is het op twee na grootste eiland in West-Schotland. Onderweg passeren we het prachtig gerestaureerde Duart-kasteel, een indrukwekkend gezicht. Onze bestemming voor deze dag is de Fishnish pier, welke we na de lunch bereiken. Vanaf hier gaat u met de mountainbike  verder. Er zijn schitterende trails die het mogelijk maken om van Fishnish naar Tobermory te biken.
De Flying Dutchman vaart verder naar het pittoreske vissersdorpje Tobermory waar wij elkaar weer treffen.

Dag 3: Lochaline-Loch á Choire

Na een heerlijk ontbijt varen we naar Lochaline (3 uur varen) waar de mountainbike’s aan land worden gezet. Dit noordwestelijke puntje van Schotland is alleen al de moeite waard om te bezoeken. Het is een prachtig gebied met uitzicht op Mull en Ardnamurchan en Loch Linnhe waar u de Flying Dutchman weer terug ziet.

Dag 4 : Route Ballachulish Blast 

Een mooie route die eerst door de bergen gaat en vervolgens door de bossen. Hij gaat voor een groot deel langs Loch Linnhe en Loch Leven met prachtige uitzichten.

Dag 5: In de schaduw van Ben Nevis

In de schaduw van Ben Nevis: deze route richt zich meer op de geschiedenis en hoogtepunten rond het gebied rond Fort William. De route leidt naar de ruïnes van Inverlochy Castle en langs het Caledonian Canal met de Neptune staircase. Dit is met 8 sluizen, het langste sluiscomplex in Groot Brittannie. U kunt zien hoe Ben Nevis de omgeving domineert en u kunt genieten van prachtige vergezichten. Een zeer mooie route. 

Dag 6 : World cup MTB Fort William

Deze dag gaan we naar de World cup wedstrijd kijken een spectakulair gezicht. Aan het eind van de dag vertrekken wij naar Oban. Wie ook de tweede dag van de World cup wil zien kan zondag’s met de bus weer  naar Fort William.

Dag 7: Vertrek vanuit Oban

Helaas eindigt onze Mountainbike & Sail vandaag na een veelbewogen week. Na een goed ontbijt neemt u afscheid van de Flying Dutchman en haar bemanning. U heeft een gevarieerde week meegemaakt waarin u op een unieke manier het betoverende Schotland hebt gezien en misschien zelfs hebt leren waarderen.

Foto's reis
klik voor vergroting
Foto's schip
klik voor vergroting

Foto's accomodatie
klik voor vergroting

De Flying Dutchman