Flying Dutchman

Flying Dutchman voor een mooie rondreis in Schotland

De Flying Dutchman is gebouwd in 1903.
Zij is na vele omzwervingen  met deskundigheid en liefde voor detail gerestaureerd.
Geheel voorzien van moderne navigatie, communicatieapparatuur en adequate reddingsmiddelen. Zij is volgens internationale veiligheidsvoorschriften wereldwijd gecertificeerd.

Nu maken wij prachtige rondreizen door Schotland met de Flying Dutchman langs de schitterende kusten een ervaring om noot meer te vergeten.  Tijdens het zeilen  met de Flying Dutchman ontdekt u de de grillige kust van Schotland met zijn verrassende baaien en verstilde vissersdorpen.
Met de Flying Dutchman zijn we in staat om plekken te bereiken die normaal onbereikbaar zijn en kunnen we mooie afgelegen plaatsen bezoeken. Informatie over  onze reizen zie https://www.ontdekschotland.nl/#reizen

rondreis schotland

 

Schotland

Schotland is een fantastisch land op vakantie te gaan. Het heeft veel te bieden. De natuur is prachtig en er zijn
tal van bezienswaardigheden in Schotland. Het is heerlijk om door de Schotse hooglanden te lopen en te genieten van alles wat u om u heen ziet. Op Skye vergaapt u zich aan de woeste rotspartijen en de magische vergezichten. Wanneer wij  verder westelijk gaan terwijl de dolfijnen ons vergezellen komen wij aan op de eilanden van de Buiten Hebriden en ademen wij enkel nog de frisse zilte lucht van zee. Wij verkennen de eilanden North en South Uist. Het klimaat is er onstuimig, het leven ruig. Wij meren af in vissers dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.  Een rondreis waar de ruige elementen en de onvoorspelbaarheid van de natuur net zo’n grote rol spelen als de  gastvrije eilandbewoners. https://www.ontdekschotland.nl/rondreis-skye-en-de-buiten-hebriden/

U zult op uw rondreis Schotland  herkenbare plaatsen tegenkomen, want er zijn veel films opgenomen in Schotland. De mensen in Schotland zijn vriendelijk en lopen soms nog in de welbekende Schotse kilts. Kortom, Schotland is een zeer veelzijdig land waar iedereen het naar zijn zin kan hebben! Kijk naar de beschikbare rondreizen en ga heerlijk genieten.

 

Kijk voor informatie : http://whiskyreisschotland.nl/
https://www.ontdekschotland.nl/loch-ness-ontdekken/

Sailing to Islay whisky festival

Flying Dutchman: Loch Ness waar is Nessie ?

Schotse keuken

Tijdens uw rondreis in Schotland maakt u kennis met de Schotse keuken. De unieke gerechten maken de Schotse keuken het proeven waard. Traditionele gerechten zoals Haggis en verse zeevruchten zijn heerlijk.  Veel van onze rondreizen in Schotland worden gemaakt op basis van half-pension. ‘Soms is dat ontbijt en een uitgebreide warme lunch, andere dagen is het ontbijt en diner.  Dat hangt af van het programma. Wij willen iedereen zoveel mogelijk vrijheid bieden om het land te ontdekken. Als wij na de lunch afmeren in een prachtige vissersdorpje zou het jammer zijn als je voor het diner weer op tijd terug moet naar het schip.  Het is  leuker om tot ’s avonds laat de omgeving te ontdekken. Of na een goed ontbijt een mooie wandeltocht over een schitterend eiland te maken en onderweg te lunchen.  In Schotland zijn er de super gezellige Pubs met heerlijk eten.

MooiSchotland Rondreis

Zo mooi is het

Wij zijn aangesloten bij: Wild Scotland  

Als ik vertrokken ben uit Schotland, begint het verlangen weer naar dit prachtige en fascinerende land.

(Klaas van Twillert)

Het zeilschip de Flying Dutchman

Flying Dutchman

Bij de renovatie van het interieur zijn comfort en sfeer de uitgangspunten geweest. De mahoniehouten betimmering roept de sfeer op van verre landen en vervlogen tijden.  De hutten zijn uitgerust met luxe sanitaire voorzieningen zoals eigen douche, toilet , airco en verwarming. Buiten is er een groot dek met genoeg banken en tafels om van uit  verschillende plaatsen heerlijk van de natuur en buitenlucht te genieten en er is voldoende ruimte om gezamenlijk zowel binnen als buiten te eten.

Flying Dutchman

De Salon
Het voorste dekhuis is voor de gasten als dagverblijf ingericht. De banken met gezellige tafels bieden genoeg plaats voor alle gasten. Hier staat ook de Hifi-, CD speler.
En natuurlijk een kleine maar gezellige bar.

fd bar

Flying Dutchman Schotland

Hutten
De “Flying Dutchman” heeft 11 tweepersoons hutten en één vierpersoonshut.
In totaal kunnen er 26 gasten slapen. Alle hutten zijn voorzien van stapelbedden. Elke hut heeft een eigen douche en toilet, centrale verwarming en centraal aangestuurde airconditioning.

Flying Dutchman

Het dek
Het achterdek is verhoogd en met hout bekleed. De rest van het dek is evenals het schip van staal. Aan Dek, in de buitenlucht staan tussen de twee dekhuizen 3 ruime tafels met vaste (beklede) banken Hier is plek genoeg om gezamenlijk te eten en te ontspannen. Een vaste overkapping zorgt ervoor dat u ook bij regen droog buiten kunt zitten.
Op het achterdek rondom het stuur zijn zitgelegenheden. Op het voordek staan nog 2 banken.

Zeilschip de Flying Dutchman

Zeilen met de Flying Dutchman

Bent u ooit aan boord geweest van een groot zeilschip en hebt u meegemaakt hoe de zeilen gehesen worden en het schip langzaam vaart begint te maken? Hebt u misschien zelf aan het roer gestaan of bent misschien zelfs in het want geklommen en hebt u meegeholpen om de zeilen te zetten? Dan hebt u vast en zeker iets gevoeld van de fascinatie die uitgaat van deze majestueuze scheepvaartveteranen en zult u onze passie voor zeilen kunnen begrijpen. Meevaren op een groot zeilschip is een bijzondere ervaring. Tijdens onze reizen wordt er indien mogelijk gezeild. Zeilen is de meest milieu vriendelijke manier van reizen en past bij  Schotland. Het is niet nodig ervaring te hebben met zeilen de ervaren bemanning informeert en leert het u graag.

Zeilen met de Flying Dutchman