Small Islands & Skye

Small Islands & Skye

4 – 11 augustus 2018     Volgeboekt

De Small Islands zijn een stuk of 6 eilandjes van de Binnen-Hebriden, met o.a. Eigg, Rum, Canna en Muck. Skye is een populair en prachtig eiland. De natuur op deze eilanden is fenomenaal, de kusten zijn ruig en het landschap is fantastisch mooi.  Onderweg maak je kans op het zien van dolfijnen en walvissen.

Groene bergen, glasheldere meren en kabbelende beekjes maken het tot een topbestemming voor natuurliefhebbers. De Small Islands & Skye vormen een van de mooiste bestemmingen binnen Europa voor een natuurvakantie en zijn nog veel ongerepter dan de highlands.

Inschepen:    Oban  4  augustus vanaf 18.00 uur
Uitschepen:  Oban  11 augustus om 10.00 uur.

Prijzen:

Onze tweepersoons hutten zijn ingedeeld in 2 categorieën, daar ze verschillend van grootte zijn. Alle hutten hebben een eigen douche en toilet  met patrijspoort. Prijzen zijn  per persoon.

Standaard tweepersoons hut  ……………..€  985,-
Standaard tweepersoonshut plus……….  €  1085,-
Eenpersoonshut Beperkt beschikbaar….€  1470,,-

Inbegrepen: 

  • Halfpension
  • Op basis van eigen douche en toilet, incl. beddengoed en handdoeken
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
  • Gebruik zodiak voor landingen.

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Exclusief drankjes
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes.

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning  is Nederlands en spreken Engels en Duits.. Onze gasten komen o.a. uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Oostenrijk.

Voor vragen bel Klaas : 06 53231627

Mogelijk reisschema:      

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1: Oban

De Small Islands & Skye reis begint in Oban, een gezellig vissersplaatsje gelegen in een mooie baai.
Vanaf 18.00 uur wordt u aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en medepassagiers. Hierna volgt een welkomstdiner en heffen wij het glas op een mooie reis.

Small Islands & Skye
Oban

Dag 2 : Muck

Na een goed ontbijt zeilen we naar Mull. De ruimte en vergezichten op het eiland Mull laten ons de schoonheden van het ongerepte Schotland zien. Natuurlijk zeilen wij vlak langs het prachtige Duart Castle, wat zeker vanaf het water een prachtig en imponerend gezicht is. Na de sound off Mull passeren wij het Ardnamurchan Lighthouse een 36 meter hoge granieten toren die bijna 55 meter boven de zeespiegel uittorent. De vuurtoren is gebouwd in 1849 met graniet van het tegenoverliggende eiland Mull.

Small Islands & Skye
Duart Castle
Ardnamurcham is een schiereiland en Ardnamurchan Point is het meest westelijk gelegen puntje van het Britse vasteland. Aan de noordkant kijk je uit op de Hebriden eilanden Skye, Muck, Eigg en Rum.
De vuurtoren is nog altijd in werking, alhoewel het vandaag de dag volledig automatisch functioneert. De enorme rode misthoorn doet het niet meer.
Wij meren af aan de ferry pier van Muck.

Small Islands & Skye
Ardnamurchan Lighthouse

Dag 3 : Muck & Rum

Na het ontbijt is er gelegenheid om een Muck te ontdekken. Muck was in de middeleeuwen in het bezit van Keltische landheren, die in deze wateren de binnenvallende Vikingen bestreden. Het landbezit raakte diep geworteld in de Binnen-Hebriden, een rotsige archipel die voor de noordwestkust van Schotland ligt verankerd. Deze moeilijk bereikbare, door weer en wind geteisterde buitenpost bracht eigenzinnig en onafhankelijk volk voort en trok eeuwenlang avonturiers en romantici aan – van de oude Kelten tot negentiende-eeuwse dichters, schilders en componisten.

Na de lunch zeilen we naar Rum, dit prachtige eiland is tot de nok gevuld met adembenemende uitzichten. Een excentriek kasteel, een gevarieerde dierenwereld en verlaten stranden vormen de aantrekkingskracht van deze onontdekte parel ten westen van Schotland. Rum is misschien wel de meest geschikte bestemming van alle Schotse eilanden voor een reliëfrijke wandeltocht – bergpassen, watervallen, valleien en stranden komen allemaal voorbij.

Dag 4: Skye

Vandaag maken we er een mooie zeildag van en gaan we naar Skye . Skye is één van de grootste eilanden van Schotland en ligt de noordwestelijke hooglanden. Het behoort tot de Binnen- Hebriden.
Het noordwesten van Schotland is behoorlijk ruig en bergachtig en dat geldt ook voor Skye. U vindt hier alleen kleine dorpen zoals Broadford, Uig en Portree, de grootste nederzetting. Bepaalde delen van het eiland hebben de status van National Scenic Area, dus extra de moeite waard zou je kunnen zeggen. Dit zijn het schiereiland Trotternish in het noorden en de Cuillin Hills in het centrum.
We varen naar het piepkleine dorpje Carbost waar we afmeren aan de oude steiger van Talisker.

Small Islands & Skye
Skye

 

Small Islands & Skye
Portree

Dag 5 : Skye

Vandaag  kan iedereen op eigen wijze Skye verkennen met bijvoorbeeld een bezoek aan de Talisker distilleerderij. Ook met de regionale bus kan men uitstekend het bijzondere eiland verkennen waar men zeker het gezellige Portree, hoofdstadje van Skye niet vergeten moet.

Dag 6 : Eigg

Het Schotse eiland Eigg is misschien wel het groenste eiland ter wereld. En dat heeft niet alleen te maken met het ongerepte landschap. Sinds 1 februari 2008 heeft het eiland een eigen en onafhankelijk elektriciteitsnetwerk. De stroom wordt duurzaam opgewerkt door een combinatie van zonnecellen, windturbines en waterkracht. In 1997 kochten de bewoners het eiland van de vorige eigenaar. Daarmee is Eigg het eerste Schotse eiland dat eigendom is van de bewoners. Iemand die meer dan zes maanden op het eiland woont, wordt automatisch lid van de bewonerscommissie.Het succes van het elektriciteitsnetwerk is volgens sommige eilandbewoners te danken aan het feit dat iedere bewoner mag meebeslissen over de plaatsing van zonnepanelen en windturbines.

Small Islands & Skye
Eigg

Dag 7 : Zeilen langs de Schotse westkust

Deze dag is een prachtige zeiltocht terug naar Oban. We kunnen genieten van de ongerepte, wilde natuur van de eilanden van de Schotse westkust en het is zo maar mogelijk dat we dolfijnen zien, ze zwemmen naast en onder het schip alsof ze met ons willen spelen. Ook zeehonden en bijzondere vogels zoals Jan van Genten zijn hier te zien.

Small Islands & Skye
dolfijnen

 

Dag 8 : Oban

De Small Islands & Skye ontdekken was een prachtige reis door Schotland. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Let op : Het programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis