5 Day’s of Whisky and Sailing

30 september – 4 oktober … 5 dagen   € 695,-
Een ontdekkingsreis naar Islay, het ultieme Whisky paradijs met zijn 9 distilleerderijen.  We gaan ook naar Jura, een eiland behorende tot de Binnen Hebriden. Het is twee keer zo groot als Texel, maar met slechts 190 bewoners (en 6000 herten). U gaat er naartoe voor de ongelofelijk mooie natuur en voor de whisky want de distilleerderij is het kloppend hart van het eiland.

In / Uitschepen
Inschepen: Oban  – 30 september vanaf 14.00 uur, om 14.30 vertrekken wij naar Islay.
Uitschepen: Oban – 4 oktober vanaf 10.00 uur.
( Aanrader : Als u tijdig in Oban bent kunt u een bezoek brengen aan de Oban whisky distilleerderij)

Om in Oban te komen is de bus het beste vervoermiddel of u naar Edinburgh of naar Glasgow vliegt maakt niet veel uit (15 min.) Vanaf beide vliegvelden gaat elke 30 minuten een transferbus naar Glasgow busstation Buchanan hiervandaan vertrekt weer de bus naar Oban. Meer informatie: http://www.citylink.co.uk  Als u met de trein wilt gaan dan ook eerst naar Glasgow met de bus en vervolgens kunt u vanaf Glasgow de trein nemen. https://www.scotrail.co.uk/home

Klm vliegt naar Edinburgh en Glasgow.
EasyJet vliegt naar Edinburgh, Glasgow en  Newcastle.
Flybe Vliegt naar Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Inverness.
Ryanair vliegt alleen naar Edinburgh.

Wij geven u graag persoonlijk advies  hoe u het beste  naar en van het schip reist.
Bel 0031 653231627

Meer informatie :https://www.ontdekschotland.nl/reisinformatie-schotland/

Kosten
Omdat onze tweepersoons hutten verschillend van grootte zijn, hebben we ze daarom ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  ………………………… € 695,- per persoon
Standaard plus ………………………… € 795,- per persoon
Toeslag enkelgebruik hut ………….€ 975,- Beperkt beschikbaar

Inclusief

Inbegrepen:

  • Op basis van tweepersoonshut  met douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken.
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok
  • Gebruik van Zodiak voor landingen.
  • Volpension met 1 x diner aan land op eigen kosten.

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. Onze gasten komen o.a. uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland. De bemanning van de Flying Dutchman is Nederlands en spreekt Engels en Duits.

Voor vragen over deze reis bel Klaas: 06 53 231627

Informatie en Boekingen
Aanvraag boeking en informatie:  5 Day’s of Whisky and Sailing

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een boeking voor uw reis aanvragen.
U ontvangt hierna een boekingsformulier, uw reservering is pas definitief na ondertekening en verzending hiervan.

Wij staan u natuurlijk ook telefonisch graag te woord via 06 532 316 27 (ma t/m vr 09:00 - 21:00, zaterdag 10:00 - 17:00).

Aantal personen

Naam

Adres

PC en Plaats

Telefoon

E-mail

Opmerkingen

[honeypot honeypot-85]


Mogelijk reisschema

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis. Veel informatie over de Schotse westkust vindt u op http://www.visitscotland.com/nl-nl/over/natuur-geografie/kusten-eilanden

Dag  1: Oban-Port Ellen ( Islay )

Wij heten u van harte welkom in Oban, een gezellige vissersplaats gelegen in een mooie baai. U wordt door de bemanning aan boord verwelkomt en maakt kennis met uw medepassagiers. Na instructie zeilen we rond 15.00 uur  richting Islay. Wij genieten van wat er onderweg allemaal te zien is aan  de schitterende Westkust: ruimte en vergezichten op het eiland Mull en andere schoonheden van het ongerepte Schotland. Wij meren af in Port Ellen ( Islay).

(Aanrader : Als u tijdig in Oban bent kunt u een bezoek brengen aan de Oban whisky distilleerderij)

Dag 2: Islay bezoek Ardbeg-Lagavullin en Lafroig

Veel distilleerderijen hebben een eigen aanlegsteiger. Met het schip kunnen wij op deze manier vandaag Lagavullin, Ardbeg en Laphroig bezoeken. Na het bezoek aan deze schitterende distilleerderijen zetten we koers naar Port Askaig. Onderweg genieten wij van de vergezichten op de Sound of Islay en de Paps of Jura . Het is een betoverende omgeving.

Dag 3 : Islay & Jura

Na een heerlijk ontbijt gaat u vandaag eerst naar de spikslinternieuwe distilleerderij Ardnahoe. Ardnahoe is de negende stokerij op het beroemde eiland Islay. Met een productiecapaciteit van slechts 500.000 liter alcohol per jaar is Ardnahoe een zeer kleine maar speciale distilleerderij. Ze hanteren een klassieke peated stijl distilleren van Islay-mout, met behulp van de beste gerst en water uit de diepten van Loch Ardnahoe zelf. Met houten washbacks, schotse stills, traditionele wormkuipcondensors en de kennis van een van de meest ervaren masterdestillers van de whisky-industrie, streeft Ardnahoe ernaar een van de meest betoverende whisky’s te creëren. Verder bezoeken wij  Caol Ila Distillery en de  Bunnahabhain Distillery. Aan het eind van de dag gaan we naar Jura waar wij overnachten.

Dag 4 : Jura & Oban

Vandaag bezoeken we de Isle off Jura distilleerderij. Het eiland Jura is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreffen. Na bezoek aan de distilleerderij en een rondwandeling gaan de zeilen omhoog en gaan we terug naar Oban. We zeilen langs de schitterende Schotse Westkust waar de ruimte en vergezichten op het eiland Jura, Scarba, Luing, Kerera en Mull ons de schoonheden van het ongerepte Schotland laten zien.  Vanavond genieten we van een heerlijk diner aan boord.

Dag 5 : Oban

Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende whiskyreis en na een  uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Foto's reis
klik voor vergroting
Foto's schip
klik voor vergroting

Foto's accomodatie
klik voor vergroting

De Flying Dutchman